Na hlavný obsah

Posledné výjazdové rokovanie vlády poznačil atentát. To ďalšie budú sprevádzať prísne opatrenia

Uskutoční sa v Rimavskej Sobote.

Posledné výjazdové rokovanie vlády poznačil atentát. To ďalšie budú sprevádzať prísne opatrenia
Robert Kaliňák (Smer-SD). Foto: TASR/Jaroslav Novák

V Rimavskej Sobote sa začali prípravy na výjazdové zasadnutie vlády. Práve tam sa najbližšie zíde kabinet pod vedením vicepremiéra Roberta Kaliňaka (Smer-SD). Po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v Handlovej ho budú sprevádzať prísne bezpečnostné opatrenia.

V kultúrnom dome v centre Gemera zasadne vláda 19. júna. Organizáciu zasadnutia koordinuje primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko s pracovníkmi Úradu vlády. „Verím tomu, že tu v Rimavskej Sobote sa nič také nestane, ako sa stalo 15. mája. Určite sa priestor uzavrie, to je samozrejmá vec. Neviem sa vám k tomu viac vyjadriť,“ priblížil Šimko.

Ako bude vyzerať výjazdové rokovanie vlády v Rimavskej Sobote zisťoval v reportáži v relácii Rádiožurnál o 12:00 redaktor RTVS Radovan Kondrlík:

Rokovanie vlády bude viesť jej podpredseda Robert Kaliňák. Naznačil, že po skončení pôjde medzi občanov, ktorí prídu pred kultúrny dom v Rimavskej Sobote, tak, ako to robil premiér. „Ústup od práce v regiónoch, od práce s ľuďmi a stretávania sa s ľuďmi by bol úspech atentátnika,“ myslí si.

Vláda už dávnejšie avizovala, že bude pokračovať vo výjazdoch do regiónov. „Tá výjazdová vláda sa zabezpečí v režime, aby sa garantovala bezpečnosť aj ústavným činiteľom. Ale všetkým aj ľuďom, ktorí chcú tú vládu prísť pozdraviť,“ priblížim minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Ak si budú všetky zložky robiť svoju prácu, ako treba, riziko možného útoku by mali zvládnuť, hovorí bývalý šéf ochranky ústavných činiteľov Juraj Zábojník. „Nech je tam operatívcov nasadených dostatočné množstvo, nech sledujú tých ľudí, oči ruky, správanie sa, nech kontrolujú, pozerajú sa, či tam nie je nejaká taška odložená,“ dodal.

Podľa neoficiálnych informácií, ktoré získala RTVS niektorí protivládni občianski aktivisti v regióne zvažujú formu protestu počas zasadnutia vlády v Rimavskej Sobote.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál