Na hlavný obsah

Polícia začala trestné stíhanie pre víkendovú nehodu na Soroške, pri ktorej sa zranilo šesť ľudí

Medzi zranenými je aj jedno dieťa.

Polícia začala trestné stíhanie pre víkendovú nehodu na Soroške, pri ktorej sa zranilo šesť ľudí
Auto po čelnej zrážke na horskom priechode Soroška. Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

V súvislosti s dopravnou nehodou na horskom priechode Soroška v okrese Rožňava, ku ktorej došlo v nedeľu (2. 6.), polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.

Nehoda je naďalej v štádiu vyšetrovania, pri zrážke dvoch vozidiel sa zranilo šesť osôb, z toho jedno dieťa. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

K čelnej zrážke dvoch osobných vozidiel došlo v popoludňajších hodinách. Podľa doterajších zistení polície 51-ročný vodič z okresu Topoľčany idúci v smere na Rožňavu z doposiaľ nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde sa čelne zrazil s protiidúcim vozidlom, ktoré viedol 47-ročný vodič z okresu Košice-okolie.

Medzi zranenými je aj dieťa

Pri dopravnej nehode sa zranilo celkom šesť osôb, z toho jedno dieťa. Na mieste museli zasahovať aj leteckí záchranári.

„Podľa predbežných lekárskych správ pri dopravnej nehode štyri osoby utrpeli ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako 42 dní, dve osoby utrpeli ľahké zranenia s predpokladanou dobou liečenia do siedmich dní,“ doplnila Mésarová.

Polícia v súvislosti s nehodou začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Obaja vodiči boli po zrážke podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

„Presná príčina vzniku dopravnej nehody a miera zavinenia jej účastníkov je predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ dodala Mésarová s tým, že celková vzniknutá materiálna škoda bola predbežne vyčíslená na 25 000 eur.

Nehode na Soroške sme sa venovali aj v Správach RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny