Na hlavný obsah

Igor Matovič sa príliš dlho a príliš nezodpovedne zahráva s podporou svojich voličov, vyhlásil politológ

Eurovolebná kampaň hnutia bola podľa neho príliš slovenská.

Igor Matovič sa príliš dlho a príliš nezodpovedne zahráva s podporou svojich voličov, vyhlásil politológ
Na snímke Igor Matovič. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Hnutie Slovensko získalo vo voľbách do Európskeho parlamentu 1,98 percenta hlasov a žiadny mandát. „Pre Slovensko je dobré, že hnutie Igora Matoviča istým spôsobom ustupuje z politiky. Bol to jeden z kľúčových faktorov toho, prečo sme sa dnes ocitli v politickom napätí, v ktorom existujeme,“ myslí si Lenč.

„Hnutie sa snažilo do toho ísť podobne, ako do volieb roku 2020. Išli do zahraničia, kde točili videá z Ukrajiny, ale tá kampaň bola príliš slovenská. Hovorili o slovenských témach, ako je spravodlivosť a riešenie korupcie. Na jednej strane sa vymedzovali voči Európskej únii, na druhej strane boli za EÚ aj pomoc Ukrajine. Boli pre voličov nečitateľní,“ zhodnotil politológ kampaň hnutia Slovensko.

Hnutiu vo voľbách podľa Lenča nepomohlo ani to, že jeho líder Igor Matovič opätovne kandidoval na pozíciu, o ktorej tvrdil, že ju nechce vykonávať. „Mohlo to voličov odradiť od toho, aby im dali hlas, lebo už im Igor Matovič nemá čo ponúknuť. Príliš dlho a príliš nezodpovedne sa zahráva s ich podporou,“ uviedol politológ.

„Možno sa ukázalo to, čo sme videli už v prieskumoch parlamentných volieb. Vtedy sa to však nepretavilo do výsledku,“ upozorňuje Lenč. Možno pre tých, ktorí v minulosti vo voľbách dávali hlasy OĽANO boli omnoho presvedčivejší Demokrati Jaroslava Naďa, ktorí vyšli práve z hnutia Igora Matoviča, uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko