Na hlavný obsah

Juraj Slafkovský podpísal s Montrealom Canadiens osemročnú zmluvu

Oznámil to generálny manažér tímu.

Juraj Slafkovský podpísal s Montrealom Canadiens osemročnú zmluvu
Na archívnej snímke slovenský hokejista Juraj Slafkovský. Foto: SITA/AP

Generálny manažér Montrealu Canadiens Kent Hughes v pondelok (1. 7.) oznámil, že tím sa dohodol na podmienkach osemročného kontraktu so slovenským útočníkom Jurajom Slafkovským. Slovenský hokejista podpísal kontrakt v celkovej hodnote 60,8 milióna dolárov (viac ako 56,6 milióna eur). Dvadsaťročný útočník tak od sezóny 2025/2026 zarobí v priemere 7,6 milióna USD (viac ako 7 miliónov eur). Informuje o tom oficiálny web NHL.

20-ročný Slafkovský nazbieral v sezóne 2023-2024 s Canadiens 50 kanadských bodov (20 gólov a 30 asistencií) v 82 zápasoch. Vo svojej druhej sezóne v NHL obsadil prvé miesto medzi útočníkmi so 71 zblokovanými strelami.

Slafkovský sa stal prvým hráčom v histórii tímu, ktorý do veku 20 rokov zaznamenal viac ako 40 bodov v jednej sezóne, keď 26. marca v Colorade asistoval na gól. Slovenský útočník 2. marca v Tampe Bay vykorčuľoval na svoj 100. zápas kariéry v NHL. Slafkovský zaznamenal 28. marca proti Flyers aj svoj prvý hetrik v NHL.

Po skončení základnej časti NHL Slafkovský reprezentoval Slovensko na MS 2024, kde v ôsmich zápasoch zaznamenal osem asistencií.

Na ZOH v Pekingu bol so siedmimi gólmi najlepší strelec, najproduktívnejší hráč a vyhlásili ho aj za najužitočnejšieho hráča olympijského turnaja. Výrazne tak pomohol Slovensku k zisku historického bronzu.

Nováčikovská zmluva so základným platom 950 000 dolárov vyprší Slafkovskému po sezóne 2024/2025, po nej mu začne platiť nový kontrakt. V Montreale ročne zarábajú viac len jeho spoluhráči z prvého útoku Nick Suzuki a Cole Caufield.

Kanadský tím si ho vybral ako jednotku draftu NHL v roku 2022, čím sa stal historicky prvým Slovákom draftovaným z prvého miesta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport