Na hlavný obsah

Žena odišla na manikúru, psa nechala štyri hodiny v rozhorúčenom aute: Zviera zachránili bratislavskí policajti

Retríver bol po príchode policajtov vo viditeľne zlom zdravotnom stave.

Žena odišla na manikúru, psa nechala štyri hodiny v rozhorúčenom aute: Zviera zachránili bratislavskí policajti
Ilustračná snímka psa v aute. Foto: Uunsplash

Policajti pravidelne upozorňujú rodičov detí a majiteľov zvierat, aby ich, obzvlášť počas letných horúčav, nenechávali v rozpálených autách. Ich slová nie vždy padnú na úrodnú pôdu, čo potvrdzuje aj nedeľný (7. 7.) prípad z Bratislavy.

Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV boli krátko po 14.00 hod. vyslaní na parkovisko medzi nemocnicou Bory a nákupným centrom. Podľa oznámenia sa mal v uzamknutom aute na priamom slnku bez pootvorených okien nachádzať pes.

Po preverení sa hodnovernosť tohto hlásenia potvrdila. V zaparkovanom motorovom vozidle značky BMW sa skutočne nachádzal pes plemena zlatý retríver vo viditeľne zlom zdravotnom stave.

Po tom, čo policajti prostredníctvom rozhlasu v nákupnom centre a nemocnici dali vyhlásiť majiteľa vozidla, sa k autu prihlásila žena. Tá po príchode uviedla, že psa nechala v aute, zabudla na neho a odišla na manikúru.

Zviera bolo po štvorhodinovom pobyte v aute v zlom zdravotnom stave prevezené na veterinárnu polikliniku. „Policajti uvedenú udalosť objasňujú ako priestupok podľa zákona o veterinárnej starostlivosti,“ uvádza v stanovisku na sociálnej sieti Polícia SR – Bratislavský kraj.

Polícia apeluje na vodičov

Prípad z Bratislavy nemal aj vďaka všímavosti a ohľaduplnosti okoloidúcich najhorší možný koniec. Predošlé prípady zo Slovenska a zahraničia však ukazujú, že nie vždy je tomu tak. Aj preto Polícia Slovenskej republiky pripomína celoslovenskú preventívno-informačnú kampaň s názvom „Nezabudni na mňa v aute.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny