Na hlavný obsah

NDS už čiastočne sprejazdnila diaľnicu D1 v smere do Bratislavy

Úplná uzávera sa začala v piatok večer.

NDS už čiastočne sprejazdnila diaľnicu D1 v smere do Bratislavy
Práce na diaľnici D1 pri Bratislave. Foto: NDS

Diaľnica D1 v smere do Bratislavy už funguje v režime dvoch zúžených jazdných pruhov. Sobotné (27. 7.) obmedzenie na úseku D1 medzi Sencom a Zlatými Pieskami v smere Trnava – Bratislava sa podarilo ukončiť skôr, ako sa plánovalo. Informoval o tom odbor marketingu a komunikácie Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS).

„Podľa pôvodných predpokladov sa počas sobotného obeda mal otvoriť jeden jazdný pruh a podvečer druhý. Nakoniec sa podarilo krátko po 13.00 h sprejazdniť naraz oba zúžené jazdné pruhy, teda o štyri hodiny skôr,“ uviedla NDS s tým, že tretí jazdný pruh sa otvorí v nedeľu (28. 7.) večer.

Úsek diaľnice D1 v smere na Bratislavu uzatvorili v piatok (26. 7.) o 22.00 h. Dôvodom uzatvorenia boli prípravné práce na ďalšiu etapu výstavby – hĺbkovú rekonštrukciu pôvodnej časti vozovky.

„Od piatkovej noci niekoľko desiatok ľudí a asi desať ťažkých mechanizmov menia značenia a inštalujú dočasné betónové zvodidlá,“ priblížila NDS.

Rozšírenie a rekonštrukcia D1 v kombinácii s dokončením križovatky D1/D4 predstavuje podľa NDS aktuálne najvýznamnejšiu investíciu do cestnej infraštruktúry na západnom Slovensku.

Ako skonštatovala, po dokončení stavby sa zvýši dopravný komfort ľudí, ktorí denne cestujú z Bratislavy a do Bratislavy. Križovatka D1/D4 podľa nej napomôže odbremeniť hlavné mesto od tranzitnej dopravy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny