Na hlavný obsah

VIDEO: Vodný slalomár Beňuš postúpil na OH do semifinále, v druhej jazde predviedol zlepšený výkon

Beňuš postúpil do semifinále z jedenásteho miesta.

VIDEO: Vodný slalomár Beňuš postúpil na OH do semifinále, v druhej jazde predviedol zlepšený výkon
Na snímke slovenský vodný slalomár Matej Beňuš. Foto: TASR - Michal Svítok

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš postúpil do semifinále C1 na olympijských hrách vo Francúzsku. Striebornému medailistovi z Ria 2016 sa príliš nevydarila prvá rozjazda, no v druhej na kanáli vo Vaires-sur-Marne predviedol lepší výkon a s dvoma trestnými sekundami postúpil z 11. miesta časom 94,91 s.

Pozrite si druhú kvalifikačnú jazdu Mateja Beňuša:


Beňuš si v prvej rozjazde pripísal dve trestné sekundy a v cieli mal čas 100,28 sekundy. Obsadil až 15. miesto so stratou 10,38 s na domáceho Nicolasa Gestina. Beňuš odštartoval dobre a prvé bránky prešiel rýchlo a v rytme. Potom však prišla chyba vo valci pred prvou protiprúdovou bránkou, kde ho vynieslo, musel sa vracať a stratil veľa času.

Na desiatej bránke si pripísal dve trestné sekundy a v závere aj trochu zvoľnil, aby pošetril sily na druhé kolo. V ňom predviedol lepší výkon a išiel čisto až do predposlednej bránky, na ktorej si pripísal dve trestné sekundy.

Časom 94,91 s sa zaradil na 11. miesto v hodnotení oboch jázd. „Veľmi dobrá bola aj prvá jazda, ale bohužiaľ sa mi otvoril valec, nestihol som zareagovať a urobil veľkú chybu. Tam som stratil tých sedem sekúnd, ktoré som mal v tej druhej jazde lepšie. Ja som spokojný, odjazdil som si, vyskúšal nejaké kombinácie. V druhej jazde som ani nepádloval do cieľa. Preteky sa začínajú až v pondelok,“ povedal Beňuš pre TASR.

Pozrite si vyjadrenie Mateja Beňuša po postupe do semifinále:

V oboch bol najrýchlejší domáci Gestin, ktorý v druhom kole ešte vylepšil svoj čas (89,90 s) z prvého a do cieľa prišiel za 88,78 s. Druhý najlepší čas zajazdil Brit Adam Burgess, ktorý bol o vyše dve sekundy pomalší.

V súťaži kanoistov figurovalo dvadsať pretekárov, každý absolvoval dve rozjazdy, pričom sa počítal lepší čas. Do semifinále, ktoré je na programe v pondelok (29. 7.) od 15.30 h., postúpilo šestnásť lodí.

Prvá jazda Beňušovi nevyšla

Slovenskému vodnému slalomárovi Matejovi Beňušovi nevyšla prvá rozjazda C1 na olympijských hrách. V úvodnom pokuse na kanáli vo Vaires-sur-Marne si pripísal dve trestné sekundy a v cieli mal čas 100,28 sekundy. Strieborný medailista z Ria 2016 obsadil 15. miesto so stratou 10,38 s na domáceho Nicolasa Gestina. Druhá rozjazda bola na programe v sobotu od 17.10 h.

Beňuš odštartoval dobre a prvé bránky prešiel rýchlo a v rytme. Potom však prišla chyba vo valci pred prvou protiprúdovou bránkou, kde ho vynieslo, musel sa vracať a stratil veľa času. Na desiatej bránke si pripísal dve trestné sekundy a v závere aj trochu zvoľnil, aby pošetril sily na druhé kolo.

V súťaži kanoistov figuruje dvadsať pretekárov, každý absolvuje dve rozjazdy, počíta sa lepší čas. Do semifinále postúpi šestnásť lodí.

Pozrite si prvú kvalifikačnú jazdu Mateja Beňuša:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport