Na hlavný obsah

Olympijský festival na Kuchajde láka rôznymi športami. Organizátori pripravili aj koncerty

Organizátori pripravili aj koncerty.

Olympijský festival na Kuchajde láka rôznymi športami. Organizátori pripravili aj koncerty
Na Kuchajde sa koná olympijský festival. Foto: STVR

Olympijský festival pri bratislavskom jazere Kuchajda má dvere otvorené. Návštevníci si môžu vyskúšať rôzne športy na brehu aj na vode. Organizátori pripravili aj koncerty, autogramiády či tanečné vystúpenia.

Na festivale si návštevníci môžu vyskúšať 32 športov. „Hlavný cieľ bol priniesť atmosféru olympiády na Slovensko a, samozrejme, priniesť radosť z pohybu deťom aj dospelým,“ hovorí Diana Kosová zo Slovenského olympijského a športového výboru.

Olympijskému festivalu na Kuchajde sa v Správach venovala redaktorka Miriam Čerešníková:

Návštevníci sú spokojní. „Veľmi sa mi to páči. Je to také očarujúce, aj včera sme tu boli,“ hovorí jedna z nich. „Boli sme si zahrať vodné pólo, na kanoe sme boli, hádzanú sme si vyskúšali, veslovanie, takže zatiaľ je to tu super,“ dodáva ďalší.

Sobota (27. 7.) patrila na festivale vodným športom. Akvabela Lea Anna Krajčovičová vymenila priezračný bazén za jazero. „V bazéne je to teda úplne iné ako v jazere, lebo v jazere nič nevidím, neviem sa orientovať hlavne pri rotáciách. Tiež je tam iná hustota, čiže sa mi ťažšie robí rukami,“ pripustila umelecká plavkyňa Lea Anna Krajčovičová.

Vystúpenia aj koncerty

Návštevníkom o plávaní porozprávali medailista z majstrovstiev Európy juniorov Samuel Košťál a olympijský plavec Richard Nagy. ,,Naše kvalifikačné obdobie vždy trvá dva roky pred olympiádou. Končí sa nejak mesiac pred, kto spraví tie časy a kto im je najbližšie, tak tí idú. Z každej krajiny môžu ísť dvaja. Teraz je tam Maťo Duša a Tamara Potocká, tí najlepší z nás. Držíme im palce,“ hovoril Nagy.

Samuel Košťál už myslí na olympiádu, ktorá bude o štyri roky. „Bohužiaľ, táto olympiáda mi v Paríži nevyšla. O trošku bol lepší Maťo Duša. Držím mu palce aj Tamare Potockej, čo je tam s ním. Moja ambícia je ísť do Los Angeles a spraviť tam nejaký dobrý výsledok,“ povedal.

Okrem rôznych vystúpení, koncertov a rozhovorov so športovcami si návštevníci môžu každý deň pozrieť priamy prenos z Olympijských hier v Paríži. Festival potrvá až do 11. augusta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport