Na hlavný obsah

Vyše 20 ľudí sa otrávilo v bazéne vo Varšave, sú medzi nimi aj deti

Polícia zadržala troch zamestnancov.

Vyše 20 ľudí sa otrávilo v bazéne vo Varšave, sú medzi nimi aj deti
Ilustračná snímka. Foto: unsplash.com

Troch zamestnancov plavárne Polonez na severozápade Varšavy zadržala polícia pre otravu otravou vyše 20 návštevníkov nadmerným množstvom chlóru vo vode. Informuje agentúra PAP.

Varšavský hasičský zbor informoval, že 21 ľudí s príznakmi otravy previezli do nemocnice. Ďalší dvaja odmietli prevoz.

Jacek Wisniewski z veliteľstva polície vo Varšave v sobotu (27. 7.) pre PAP povedal, že „policajti pracujúci na mieste zadržali v súvislosti s prípadom troch mužov – troch zamestnancov plavárne, ktorí sa podieľali na údržbe zariadenia.“ V sobotu ráno zostali štyria dospelí a štyri deti na pozorovaní v nemocnici, dodal Wisniewski.

Hasiči zo špecializovanej chemickej jednotky odobrali vzorky vody na testy. Podľa neoficiálnych zdrojov PAP voda v bazéne vykazovala v piatok (26. 7.) večer nadmernú koncentráciu chlóru. Pri dne bol povolený limit prekročený desaťkrát a viac ako trikrát pri hladine.

Vedenie plavárne nedokáže vysvetliť, prečo sa chlór v takej vysokej koncentrácii do vody dostal. Polícia začala vypočúvať zamestnancov plavárne, ktorí majú na starosti jej technické zázemie.

Pri otrave chlórom mávajú postihnutí podráždené dýchacie cesty a tráviaci trakt, poškodenú až poleptanú môžu mať tiež pokožku. Obzvlášť ohrození sú pacienti s chronickými ochoreniami pľúc a priedušiek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet