Na hlavný obsah

Poľsko sužujú búrky a víchrice. Vyžiadali si už dve obete

Vo Varšave spadol strom na vlak Pendolino.

Poľsko sužujú búrky a víchrice. Vyžiadali si už dve obete
Ilustračná snímka. Foto: Profimedia

Dvaja ľudia zomreli v dôsledku búrok a víchrice, ktoré sa v nedeľu (28. 7.) prehnali nad Poľskom. V poryve vetra sa prevracali jachty na Mazurských jazerách aj vo Viselskom zálive. Vo Varšave spadol strom na vlak Pendolino. Informujú o tom poľské médiá.

Na jazere Niegocin sa prevrhla plachetnica so 74-ročným mužom a 66-ročnou ženou na palube. Muž sa utopil, uviedol podľa televízie TVN24 zástupca polície v Olsztyne. Ženu sa podarilo zachrániť. V tomto regióne záchranári vyrážali k celkovo šiestim prevráteným lodiam.

Hasiči evakuovali niekoľko stoviek detí z letných táborov, nikomu sa nič nestalo. V letovisku Miendzyzdroje na severozápade Poľska pod vodou zmizol muž kúpajúci sa v mori. Na miesto vyrazili záchranári, no pátranie komplikujú vysoké vlny.

Asi 60-ročná cyklistka v Lodži prišla o život po tom, čo na ňu na cyklochodníku v lesoparku spadol konár. Ďalšia žena utrpela zranenia, píše onet.pl.

Vo Varšave strom spadol na trakčné vedenie a na súpravu Pendolino vychádzajúce zo stanice vo východnej časti mesta smerom na hlavnú stanicu. Premávka na tejto trati sa zastavila a vlaky museli jazdiť obchádzkovou trasou.

Už skôr počas dňa úrady vo Varšave kvôli silnému vetru uzavreli obľúbený park Lazieňki. Pred dvoma týždňami v ňom víchrica polámala asi sto stromov a ďalšie sú po nej oslabené. V nedeľu v Lazienkovciach zrušili napríklad tradičný chopinovský koncert pod šírym nebom, na ktorý počas letných nedieľ chodievajú obyvatelia poľskej metropoly aj jej návštevníci.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet