Na hlavný obsah

Denisa previezli z čínskej nemocnice do Trnavy. Začal opäť chodiť, o jeho stave povedal viac otec

Denisov stav sa zlepšuje.

Denisa previezli z čínskej nemocnice do Trnavy. Začal opäť chodiť, o jeho stave povedal viac otec
Na snímke zľava slovenský vládny špeciál a študent Denis. Foto: TASR/Pavel Neubauer/Slovenská televízia

Vládny špeciál priviezol v pondelok (29. 7.) na Slovensko Denisa, ktorý ležal v bezvedomí v čínskej nemocnici. Jeho ďalší prevoz smeroval do Trnavy, informoval o tom spravodajský web tvnoviny.sk. Lietadlo pristálo na bratislavskom letisku približne o 7. hodine rannej.

Podľa spravodajského webu sa Denisov stav zlepšuje a začal už chodiť. V Trnave ho hospitalizovali na internom oddelení. O jeho situácii sme informovali aj v našom článku.

Denis je 26-ročný študent jednej z univerzít v Hongkongu. Ešte začiatkom júna šiel na výlet, kde sa pravdepodobne zranil na eskalátoroch a potom dezorientovaný narazil do idúceho autobusu.

Po incidente ležal v kóme 39 dní, no keďže liečenie v Číne stojí desaťtisíce eur, jeho rodičia žiadali o prevoz vládnym špeciálom späť na Slovensko. Náklady na let vládnym špeciálom uhradí ministerstvo vnútra. Koľko to bude stáť, nevie, zatiaľ nemá všetky potrebné faktúry.

„Pri štarte v podstate sedel na sedadle pripútaný. Potom, keď sme sa už dostali do letu, tí zdravotníci si ho pekne dali tam na tú posteľ. Denisko v podstate celú cestu prespal,“ hovorí jeho otec Rastislav.

„Teraz už normálne s nami rozpráva, komunikuje. Prijíma normálnu klasickú stravu. Ja si myslím, že po takom týždni by mohol ísť už do domácej liečby. Uvidíme. Ďalej má v pláne rehabilitácie,“ dodal Denisov otec.

Ďalší Slováci čakajú na prevoz vládnym špeciálom v USA, príde po nich 1. augusta. Ministerstvo zdravotníctva však upozorňuje ľudí, aby takéto prevozy nebrali ako samozrejmosť a radšej sa pred cestou do cudzej krajiny poistili.

Prevozu slovenského študenta z Číny späť domov sa v Správach venovala redaktorka Natália Dvoranová:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko