Na hlavný obsah

VIDEO: Jubilejný súboj legiend drámu nepriniesol. Djokovič pokračuje na ceste za svojím zlatým snom

Srb má spod piatich kruhov zatiaľ na konte iba bronz z dvojhry v Pekingu.

VIDEO: Jubilejný súboj legiend drámu nepriniesol. Djokovič pokračuje na ceste za svojím zlatým snom
Na snímke španielsky tenista Rafael Nadal (vpravo) a srbský tenista Novak Djokovič (vľavo) pózujú pred zápasom 2. kola mužskej dvojhry proti na XXXIII. letných olympijských hrách 2024. Foto: TASR/AP

Srbský tenista Novak Djokovič sa prebojoval do osemfinále dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži. V šlágri druhého kola zdolal v pozícii nasadenej jednotky svojho veľkého rivala Španiela Rafaela Nadala 6:1, 6:4. Bol to ich jubilejný 60. vzájomný duel, Djokovič upravil vzájomnú bilanciu so 14-násobným šampiónom Roland Garros na 31:29.

Djokovičovi ideálne vyšiel úvod zápasu s Nadalom, keď dvakrát prelomil podanie súpera a v prvom sete si vybudoval rozhodujúci náskok 5:0. Španiel robil vo výmenách priveľa nevynútených chýb, čo bola voda na mlyn Djokoviča, ktorý ťažil z dobrého pohybu po dvorci.

Začiatok druhého dejstva mal rovnaký scenár, keď Srb odskočil Nadalovi na 4:0. Španiel nezložil zbrane, v ďalších minútach vyrovnal na 4:4, no v deviatom geme stratil servis a Djokovič už dotiahol zápas do úspešného konca.

Srb má spod piatich kruhov zatiaľ na konte iba bronz z dvojhry z OH 2008 v Pekingu. Pred troma rokmi mu turnaj v Tokiu nevyšiel, keď v semifinále dvojhry prehral s neskorším šampiónom Nemcom Alexandrom Zverevom a v dueli o tretie miesto so Španielom Pablom Carrenom-Bustom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport