Na hlavný obsah

VIDEO: Zuzana Paňková siahala v C1 na olympijskú medailu. Napokon je z toho pekné štvrté miesto

Víťazkou sa stala Austrálčanka Jessica Foxová.

VIDEO: Zuzana Paňková siahala v C1 na olympijskú medailu. Napokon je z toho pekné štvrté miesto
Na snímke slovenská vodná slalomárka Zuzana Paňková reaguje v cieli po finálovej jazde v kategórii C1 žien. Foto: TASR - Michal Svítok

Slovenská vodná slalomárka Zuzana Paňková skončila vo finále C1 na olympijských hrách v Paríži tesne za stupňami víťazov. Devätnásťročná debutantka pod piatimi kruhmi obsadila štvrté miesto, na medailu jej chýbalo 1,12 sekundy.

Rozhodujúcu jazdu prešla bez penalizácie a na zlatú Jessicu Foxovú z Austrálie stratila 10,01 sekundy. Striebro získala Elena Liliková z Nemecka a bronz Evy Leibfahrtová z USA. Paňková dosiahla po bronze Matej Beňuša zatiaľ druhé najlepšie slovenské umiestnenie na prebiehajúcich hrách.

Pozrite si finálovú jazdu stále len 19-ročnej Zuzany Paňkovej:

Paňková sa ako najmladšia účastníčka semifinále dostala medzi elitu z deviatej priečky a finále tak odštartovala ako štvrtá v poradí. V úvode si dala pozor na prejazd druhej bránky, kde predtým dostala dve trestné sekundy, a lepšie jej vyšla aj náročná pasáž na bránkach šesť až osem. Na prvých dvoch medzičasoch sa držala na čele, no potom stratila na protiprúdnej 14. bránke a pribrzdil ju aj valec pred „sedemnástkou“.

Menšiu časovú stratu potom nabrala aj pred bránkou číslo 20 a po dojazde do cieľa na kanáli vo Vaires-sur-Marne tak bola časom 111,07 sekundy priebežne „iba“ druhá za Američankou Leibfarthovou a čakala, ako sa bude dariť jej ďalším konkurentkám z 12-členného poľa. Napokon ju však už predbehli iba dve konkurentky, keďže viaceré spolufavoritky svoje jazdy pokazili.

Vlajkonosička slovenskej výpravy sa do semifinále prebojovala z utorňajšej (30. 7.) kvalifikácie s prehľadom zo štvrtého miesta, keď predviedla dve čisté jazdy (v najlepšej mala čas 103,27). V stredajšom semifinále jej nevyšiel podľa predstáv úvod s „ťukom“ na druhej bránke, ale spodnú pasáž išla technicky lepšie a postup do finále si ustrážila (115,59).

V tejto sezóne má „obojživelníčka“ Paňková na konte najvýraznejší úspech zo slovenských slalomárok. Zverenka trénera Petra Murcka si vybojovala striebro v K1 na májových ME v slovinskom Tacene.

Pozrite si celý rozhovor so slovenskou reprezentantkou po finálovej jazde:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport