Na hlavný obsah

Tri viedenské koncerty Taylor Swift zrušili pre teroristickú hrozbu

Polícia už zadržala dve osoby pre plánovanie útokov.

Tri viedenské koncerty Taylor Swift zrušili pre teroristickú hrozbu
Na snímke Taylor Swift. Foto: TASR/AP

Viedenské koncerty americkej popovej hviezdy Taylor Swiftovej, plánované na štvrtok, piatok a sobotu, boli kvôli teroristickej hrozbe zrušené. Informovala o tom v stredu (7. 8.) večer rakúska tlačová agentúra APA. Polícia predtým oznámila, že zadržala dve osoby kvôli podozreniu z plánovania teroristických útokov vo Viedni v čase ohlásených koncertov.

„S ohľadom na bezpečnosť všetkých nemáme inú možnosť ako trojicu plánovaných šou zrušiť,“ uviedol organizátor Barracuda Music na instagrame.

V Ternitzi v spolkovej krajine Dolné Rakúsko zadržali 19-ročného občana Rakúska. V rámci zásahu bola preventívne evakuovaná aj časť domova dôchodcov a ďalšie nehnuteľnosti.

Ďalšieho muža zadržali vo Viedni, o jeho identite nie je zatiaľ nič známe. Portál oe24.at uviedol, že má 18 rokov. Obaja muži sú údajne členmi jednej rodiny pochádzajúcej zo Severného Macedónska.

Na základe doterajšieho vyšetrovania sa radikalizovali pod vplyvom internetu. Podľa polície mladík zadržaný v Ternitzi prisahal nedávno vernosť teroristickej organizácii Islamský štát. V jeho byte sa našli chemické látky, ktoré sa analyzujú. Zameral sa na koncerty americkej speváčky Taylor Swift vo Viedni, ktoré sa mali uskutočniť na Štadióne Ernsta Happela od 8. do 10. augusta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet