Na hlavný obsah

Olympionička zaujala nezvyčajnou vizážou. Prečo si Raven Saunders maskuje tvár?

Športovkyňa mala prekrytú celú tvár.

Olympionička zaujala nezvyčajnou vizážou. Prečo si Raven Saunders maskuje tvár?
Ženská atlétka Raven Saunders na seba upútala pozornosť maskou a okuliarmi. Foto: TASR/AP

Atlétka Raven Saunders na seba upútala pozornosť počas kvalifikácie vrhu guľou na olympijských hrách v Paríži. Mala na sebe čiernu masku, ktorá jej zakrývala celú tvár a slnečné okuliare. Saunders tvrdí, že sa tak dokáže lepšie sústrediť na svoj výkon, píše denník The Guardian.

Pozrite si záznam jedného z kvalifikačných hodov Raven Saunders:

S týmto zvykom začala ešte počas pandémie koronavírusu. Vďaka nezvyčajnej kamufláži sa dokáže vyhnúť rozhovorom s inými pretekárkami, ktoré by ju mohli rozptyľovať.

Saunders hovorí, že používa svoje alter-ego „Hulka“, pretože sa stotožňuje s náročnou cestou tohto superhrdinu k ovládnutiu svojej sily. Pomáha jej tiež vyrovnať sa so stresom, ktorý prichádza so športovaním na elitnej úrovni.

Finále disciplíny je naplánované na piatok (9. 8.) a Saunders už má nápad, ako opäť prekvapiť outfitom. „Mám niečo ešte lepšie,“ povedala pre The Guardian. Saunders sa vo štvrtok (8. 8.) kvalifikovala s výkonom 18,62 m.

Saunders patrí medzi aktivistov LGBT+ ľudí. Na olympiáde v Tokiu pri preberaní striebornej medaily zaujala gesto s prekríženými rukami. Upozorniť ním chcela na utláčaných ľudí bez možností prejavu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport