Na hlavný obsah

Rozsiahly požiar pri Aténach ma prvú obeť, zasahuje vyše 700 hasičov

Prísť by mala aj medzinárodná pomoc

Rozsiahly požiar pri Aténach ma prvú obeť, zasahuje vyše 700 hasičov
Na požiarnom fronte, ktorý meria 30 kilometrov, hasiči stále čelia viacerým aktívnym ohniskám. Foto: TASR/AP

Rozsiahly požiar pri Aténach má prvú obeť. V jednom z vyhorených domov našli telo ženy, píše v utorok (13. 8.) agentúra AFP.

Proti požiaru, ktorý sa nebezpečne priblížil k gréckemu hlavnému mestu, je nasadených vyše 700 hasičov a niekoľko desiatok vrtuľníkov a hasiacich lietadiel. Dnes by mala do Grécka začať prichádzať pomoc zo zahraničia.

Na požiarnom fronte, ktorý meria 30 kilometrov, hasiči stále čelia viacerým aktívnym ohniskám. Situácia by sa však v porovnaní s pondelok mohla začať zlepšovať, pretože sa očakáva, že v oblasti bude slabší vietor.

Na mieste zasahuje 705 hasičov a za svitania začali hasiť zo vzduchu vrtuľníky a lietadlá. V pondelok (12. 8.) sa požiar priblížil nebezpečne k predmestiu Atén.

Grécko bojuje s rozsiahlym lesným požiarom pri hlavnom meste Atény:

V meste Chalandri, ktoré bolo čiastočne evakuované, bolo nájdené obhorené telo ženy. Podľa gréckych médií zrejme neuposlúchla výzvu na evakuáciu, ktorú v pondelok vydali úrady. V pondelok sa zranili dvaja hasiči a ďalších 13 ľudí bolo ošetrených pre dýchacie ťažkosti.

V utorok Grécko očakáva príchod prvej medzinárodnej pomoci, ktorú prisľúbili podľa denníka Kathimerini, Francúzsko, Taliansko, Rumunsko, Srbsko, Turecko a Česko. Českí hasiči by mali do Grécka odísť v utorok okolo poludnia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet