Na hlavný obsah

Vodič v Malackách šoféroval s vyše 4,5 promile, v ďalšej jazde mu zabránili až policajti

Z medicínskeho hľadiska riziko smrteľnej otravy alkoholom.

Policajná hliadka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Malackách v pondelok (12. 8.) krátko pred polnocou na benzínovej pumpe zastavila vodiča, ktorý bol zjavne pod vplyvom alkoholu. Dychová skúška u neho nakoniec skončila v hodnote 4,6 promile. Informovala o tom bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti.

Zdroj: Facebook/Polícia SR – Bratislavský kraj

„Policajti po príchode na miesto spozorovali vozidlo zn. Peugeot, odstavené pri budove šikmo cez cestu. K vozidlu pristúpili, pričom z vozidla sa šíril zápach alkoholu a jeho vodič javil známky požitia alkoholu,“ opísala polícia.

Hliadka vodiča podrobila dychovej skúške na alkohol, ktorá skončila s výsledkom 2,21 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje hodnotu 4,6 promile. Z medicínskeho hľadiska ide o riziko smrteľnej otravy alkoholom.

„Muž policajtom uviedol, že z dôvodu partnerských nezhôd si privodil stav opitosti, pričom s vozidlom prešiel cez mesto Malacky až na uvedenú čerpaciu stanicu, kde ho zastavila policajná hliadka,“ dodala polícia.

Vodiča policajti bezodkladne obmedzili na osobnej slobode a eskortovali ho na policajné oddelenie. Polícia na sociálnej sieti priblížila, že vyšetrovateľ voči 47-ročnému Branislavovi B. z okresu Malacky vzniesol obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Muža umiestnili do cely policajného zaistenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny