Na hlavný obsah

Muž vrazil vo Varšave do autobusovej zastávky. O život prišli dve ženy, lekári bojujú o život malého dieťaťa

Osem ľudí utrpelo zranenia.

Muž vrazil vo Varšave do autobusovej zastávky. O život prišli dve ženy, lekári bojujú o život malého dieťaťa
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Dve ženy prišli o život a osem ľudí utrpelo zranenia po tom, čo v utorok (13. 8.) dopoludnia vo Varšave vošiel automobil na zastávku, kde ľudia čakali na autobus, uviedol spravodajský server Onet.pl.

Podľa prvých zistení 45-ročný vodič najprv zrazil ženu na neďalekom priechode pre chodcov a následne spanikáril a vošiel na zastávku. Lekári bojujú o život dieťaťa vo veku 3,5 roka, dodal portál.

Okolnosti nehody vyšetruje polícia. Vodič bol triezvy. Policajná hovorkyňa Marta Haberská povedala, že päť ľudí skončilo v nemocnici, ďalší zdravotníci ošetrili na mieste.

Dieťa je vo veľmi ťažkom stave a dve hospitalizované ženy majú stredne vážne poranenia, uviedol v televízii TVN24 Piotr Owaczarski zo zdravotnej služby Meditrans.

„Ranení boli odhodení niekoľko metrov ďaleko, jeden dokonca ležal za prístreškom,“ povedal portálu jeden z vodičov mestského dopravného podniku, ktorý sídli hneď pri mieste nehody. „Pred prechodom už dávno mal byť semafor. Pravidelne vidíme, ako rýchlo tade autá jazdia, „dodal.

Vodič podľa neho zastavil až značný kus od zastávky. Keď nezranený vystúpil z vozidla, rozpútala sa hádka medzi ním a zamestnancami dopravného podniku. Väčšiemu konfliktu podľa očitej svedkyne zabránil príchod polície a sanitiek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet