Na hlavný obsah

V rakúskom Tirolsku zomrel Čech (†39) po tom, ako havaroval na elektrokolobežke

Ťažkým zraneniam hlavy podľahol v nemocnici.

V rakúskom Tirolsku zomrel Čech (†39) po tom, ako havaroval na elektrokolobežke
Na ilustračnej snímke elektrokolobežky. Foto: Unsplash

Čech (†39) podľahol ťažkým zraneniam hlavy po tom, ako v pondelok (12. 8.) popoludní havaroval na elektrickej kolobežke v rakúskom meste Lans. Zomrel v nemocnici.

České veľvyslanectvo má informácie o úmrtí Čecha v Tirolsku v dôsledku pádu z elektrickej kolobežky od rakúskej polície. Informovala o tom Mariana Wernerová z komunikačného odboru ministerstva zahraničných vecí. Bližšie informácie úrad vzhľadom na rodinu poskytovať nebude.

Muža ležiaceho na zemi našiel náhodný chodec, ktorý mu poskytol prvú pomoc a zavolal záchrannú službu. Čecha následne previezli do nemocnice v Innsbrucku.

Podľa rakúskej televízie ORF sa nehoda stala v pondelok okolo 15.30 h a muž neskôr popoludní svojim zraneniam podľahol. Rakúska polícia vyšetruje príčinu nehody a hľadá svedkov, ktorí by ju pomohli objasniť.

Lans je malá obec vzdialená asi desať kilometrov od Innsbrucku v spolkovej krajine Tirolsko. „Môžeme potvrdiť, že naše veľvyslanectvo má informácie od rakúskej polície o úmrtí českého občana v Tirolsku v dôsledku pádu z elektrickej kolobežky. S ohľadom na rodinu nebudeme poskytovať ďalšie informácie,“ uviedla Wernerová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet