Na hlavný obsah

Do mora neďaleko izraelského Tel Avivu dopadla raketa. K útoku sa prihlásil Hamas

Podľa prvých správ nikto nebol zranený.

Do mora neďaleko izraelského Tel Avivu dopadla raketa. K útoku sa prihlásil Hamas
Pohľad na izraelské mesto Tel Aviv. Foto: ČTK/Profimedia

Do mora pri pobreží Tel Avivu v strednej časti Izraela v utorok (13. 8.) dopadla raketa vypálená z Pásma Gazy. V Tel Avive boli počuť výbuchy, podľa prvých správ nikto nebol zranený, uviedol server The Times of Israel (ToI).

K útoku sa prihlásilo ozbrojené krídlo teroristického hnutia Hamas, brigády Kasám, ktoré podľa agentúry Reuters tvrdia, že cielili na Tel Aviv a použili rakety M90. Izraelská armáda uviedla, že z Pásma Gazy boli vystrelené dve rakety. Jedna neprekonala hranice a spadla ešte v úzkom pobrežnom pásme ovládanom Hamásom, píše server ToI.

Izraelská armáda tiež potvrdila dopad druhej rakety do mora neďaleko Tel Avivu. V pobrežnom meste sa nespustili sirény varujúce pred nebezpečenstvom, keďže rakety nemierili na obývané oblasti. Hamas naposledy vypálil rakety na Tel Aviv na konci mája.

Palestínske teroristické hnutie Hamas napadlo 7. októbra južný Izrael, kde podľa izraelských údajov jeho ozbrojenci zabili 1 200 ľudí, väčšinou civilistov, a zajali viac ako 250 rukojemníkov. Odvtedy bolo podľa ministerstva zdravotníctva pri izraelskej odvetnej ofenzíve v Pásme Gazy zabitých takmer 40-tisíc Palestínčanov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet