Na hlavný obsah

V súvislosti so smrťou herca Matthewa Perryho obvinili päť osôb vrátane dvoch lekárov

Polícia vyšetruje, ako sa herec dostal k liekom na predpis.

V súvislosti so smrťou herca Matthewa Perryho obvinili päť osôb vrátane dvoch lekárov
Americký herec Matthew Perry. Foto: TASR/AP

Americké úrady obvinili päť ľudí vrátane dvoch lekárov v súvislosti so smrťou herca Matthewa Perryho. Ten zomrel vlani na jeseň po požití veľkej dávky drogy ketamín. S odvolaním sa na svoje zdroje o tom informovala televízia ABC News. 

O obvinení viacerých osôb hovorí tiež denník Los Angeles Times, ďalšie americké médiá písali o najmenej jednom zatknutí.

Podrobnosti by mali vyšetrovatelia oznámiť ešte vo štvrtok (15. 8.) na tlačovej konferencii konanej v Los Angeles, kde hviezda sitcomu Priatelia vlani zomrela vo veku 54 rokov.

Prípadom sa okrem miestnej polície zaoberali aj federálni vyšetrovatelia. Úrady sa snažili zistiť, ako sa Perry dostal k veľkému množstvu ketamínu.

Podľa informácií ABC News čelí pätici podozrivých obvinení zo zločinného spolčenia za účelom distribúcie uvedenej látky, ktorá sa používa ako anestetikum a v poslednom čase čoraz častejšie tiež na potlačenie duševných problémov.

Perry podľa zistení vyšetrovateľov podstupoval liečbu ketamínom kvôli depresiám, pitva ale v jeho krvi odhalila hladinu látky, ktorá zhruba zodpovedala jej použitiu na uvedenie pacienta do narkózy.

Utopil sa v bazéne

Silné účinky anestetika, ako aj ochorenie tepien a užívania ďalších liekov podľa úradov spôsobili, že herec stratil vedomie a utopil sa vo svojom bazéne.

Nové obvinenia podľa ABC News uvádzajú, že Perry najskôr dostával ketamín od dvoch lekárov, neskôr ale podľa vyšetrovateľov prešiel k iným zdrojom vrátane ženy s prezývkou „ketamínová kráľovná Los Angeles“. Obvinenie súvisí tiež s úmrtím ďalšej osoby, uvádza ďalej web televíznej stanice.

Perry si získal srdce divákov po celom svete ako predstaviteľ sarkastického a zároveň neistého Chandlera Binga, ktorého v desiatich sériách Priateľov stvárnil vo všetkých viac ako 230 epizódach.

Americko-kanadský herec si zahral tiež v seriáli Západné krídlo a v množstve filmov. Pred svojou smrťou otvorene hovoril o svojich dlhodobých problémoch so závislosťou od omamných látok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet