Na hlavný obsah

Lovestream pre hrozbu búrky na istý čas prerušili, mnohými očakávaný Macklemore ale napokon vystúpil

Ako poslední vystúpili Welshly Arms.

Lovestream pre hrozbu búrky na istý čas prerušili, mnohými očakávaný Macklemore ale napokon vystúpil
Festival Lovestream v Bratislave. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Staré letisko v bratislavských Vajnoroch žije tri víkendové dni hudbou, v piatok 16. augusta sa začal tretí ročník festivalu Lovestream. Pokiaľ prvý deň prebehol bez akýchkoľvek komplikácií, program druhého večera bol prerušený pre hrozbu búrky nad festivalovým areálom.

Festival na sociálnej sieti informoval, že s programom pokračuje od 22.05, kedy vystúpil rapper Macklemore.

Popoludnie na hlavnom pódiu rozbiehala indie rocková skupina z Prahy, ktorá si hovorí Vega Elektra na čele s gitaristom, klávesákom a spevákom Martinom Dolejšom. Kvinteto muzikantov je na scéne od roku 2020, predstavili skladby z debutového albumu.

Pražanov striedala mladá slovenská speváčka Dianah Kay. Diana Kovaľová, tak znie jej rodné meno, sa v roku 2020 zúčastnila na speváckej súťaži Česko Slovenská SuperStar a skončila na striebornej pozícii.

Večerný program začínal spevák a hip hoper Maitre Gims. Narodil sa v Kongu, vyrastal vo Francúzsku. Je bývalým členom hip-hopovej skupiny Sexion d’Assaut a svoj prvý veľký album Subliminal vydal v máji 2013.

Z amerického Clevelandu priviedol do Vajnôr spevák a gitarista Sam Getz svoju blues-rockovú skupinu Welshly Arms. Na scéne sú od roku 2013, v tom roku aj vydali debutové EP Welcome a v roku 2015 eponymný album Welshly Arms.

Čierne búrkové mračná po skončení vystúpenia Američanov boli príčinou prerušenia festivalového programu. Fanúšikovia veria, že na pódiu sa predstaví aj populárny Američan Macklemore a dídžejská dvojica Dimitri Vegas & Like Mike.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny