Na hlavný obsah

Rusko zničilo drony smerujúce na Moskvu. Jej starosta to označil za jeden z najväčších útokov na hlavné mesto

Na Moskvu smerovalo 11 dronov.

Rusko zničilo drony smerujúce na Moskvu. Jej starosta to označil za jeden z najväčších útokov na hlavné mesto
Ilustračná snímka Kremľa. Foto: RTVS

Ruská protiletecká obrana v noci na stredu (21. 8.) zničila 11 dronov, ktoré smerovali k Moskve. Podľa agentúry Reuters to uviedol starosta ruskej metropoly Sergej Sobjanin, ktorý to označil za jeden z doteraz „najväčších útokov dronmi na Moskvu“.

Taktiež ruská verzia serveru BBC v stredu s odvolaním sa na ruské ministerstvo obrany informovala o odrazení 11 dronov mieriacich na Moskvu. Ukrajina sa k tomu zatiaľ nevyjadrila.

„Toto bol jeden z najväčších útokov na Moskvu s použitím dronov,“ napísal Sobjanin na sieti Telegram krátko pred 04: 00 SELČ. Podľa neho niektoré drony protiletecká obrana zničila nad mestom Podolsk. To leží južne od Moskvy asi 38 kilometrov od Kremľa, napísala agentúra Reuters.

Nad ruskými oblasťami zničili desiatky dronov

Sobjanin tiež uviedol, že podľa predbežných informácií nebol nikto zranený ani nie sú hlásené žiadne škody. Minulú noc protiletecká obrana Ruska zničila 45 ukrajinských dronov, oznámilo v stredu podľa BBC ruské ministerstvo obrany.

„Jedenásť bezpilotných lietadiel bolo zničených nad Moskovskou oblasťou, ďalších 23 nad Brjanskou oblasťou, šesť nad Belgorodskou oblasťou, tri nad Kalužskou oblasťou a dva nad Kurskou oblasťou,“ uviedlo ministerstvo.

Rusko, ktoré vo februári 2022 napadlo Ukrajinu, ďalej postupuje vo východoukrajinských regiónoch, no zároveň sa už dva týždne snaží vytlačiť ukrajinské jednotky zo svojej Kurskej oblasti, napísala agentúra Reuters.

Ukrajina v posledných mesiacoch podľa Reuters posiela často jeden či dva drony smerom k Moskve. Zatiaľ najväčší dronový útok na ruskú metropolu sa odohral v máji 2023, keď bolo nad ruskou metropolou zničených najmenej osem bezpilotných strojov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet