Na hlavný obsah

V ruskej Voronežskej oblasti vypukol po útoku dronmi požiar. Vyhlásili tam núdzovú situáciu

Ruská obrana zničila niekoľko bezpilotných lietadiel.

V ruskej Voronežskej oblasti vypukol po útoku dronmi požiar. Vyhlásili tam núdzovú situáciu
Ilustračná snímka - ruský vojak. Foto: TASR/AP

Útok dronov spôsobil v noci na sobotu (24. 8.) v ruskej Voronežskej oblasti požiar a detonáciu výbušných predmetov. Podľa ruskej agentúry TASS o tom informoval miestny gubernátor Alexander Gusev.

V časti oblasti bola vyhlásená núdzová situácia. Ukrajinská armáda, ktorá sa už tretí rok bráni ruskej agresii, v posledných mesiacoch podniká dronové útoky na ruské územie s cieľom ničiť ruskú vojenskú infraštruktúru a zariadenie ropného priemyslu.

Telegramový kanál Astra podľa ukrajinského denníka The Kyiv Independent uviedol, že k explózii došlo v sklade munície v okrese Ostrogožsk.

„Ruská protivzdušná obrana zničila 24. augusta nad Voronežskou oblasťou niekoľko bezpilotných lietadiel. Padajúce úlomky spôsobili požiar a detonáciu výbušných predmetov,“ citoval TASS Guseva. „Žiadni mŕtvi ani zranení nie sú hlásení a na mieste pracujú záchranné zložky,“ povedal.

„V ostrogožskom okrese bola vyhlásená núdzová situácia kvôli odstraňovaniu následkov útoku. Asi 200 ľudí bolo evakuovaných,“ povedal Gusev.

Podľa gubernátora neboli zasiahnuté žiadne civilné objekty. Vzhľadom na poškodenie elektrického vedenia ale môže dochádzať k výpadkom dodávok elektriny.

Voronežská oblasť susedí s východoukrajinskou Luhanskou oblasťou, ktorú teraz okupujú ruské invázne sily. Začiatkom júla Gusev podobným spôsobom informoval, že veľký muničný sklad vo Voronežskej oblasti zasiahli trosky zostrelených dronov. Aj vtedy sa incident zaobišiel bez obetí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet