Na hlavný obsah

Ukrajinou otriasli mohutné explózie, prerušili dodávky vody a elektriny. Hlásia najmenej štyroch mŕtvych

V celej krajine platil letecký poplach.

Ukrajinou otriasli mohutné explózie, prerušili dodávky vody a elektriny. Hlásia najmenej štyroch mŕtvych
Ilustračná snímka - Nad panorámou Kyjeva stúpa dym po ruskom útoku. Foto: TASR/AP

Najmenej sedem mohutných explózií otriaslo v pondelok (26. 8.) ráno ukrajinskou metropolou Kyjev vrátane jej centra. V celej krajine platil letecký poplach v súvislosti s ruskými vzdušnými útokmi. O život prišli najmenej štyria ľudia. Informujú o tom správy agentúr Reuters a AFP.

K obetiam na životoch došlo podľa miestnych predstaviteľov v meste Luck vo Volynskej oblasti na západe Ukrajiny, v meste Dnipro a a v Záporožskej oblasti. V meste Luck zasiahol útok podľa tamojších úradov bytovku.

Rusko v pondelok podniklo rozsiahle raketové i dronové útoky na ciele po celej Ukrajine, píše agentúra AP. Útoky zamerané na energetickú infraštruktúru sa začali v utorok krátko po polnoci a podľa všetkého sú najrozsiahlejšie za uplynulých niekoľko týždňov. Na celom území Ukrajiny naďalej platil letecký poplach.

Najmenej sedem rozsiahlych explózií otriaslo aj hlavným mestom Kyjev, kde v dôsledku náletov v niektorých jeho častiach prerušili aj dodávky vody a elektriny, oznámil starosta Vitalij Kličko.

Najväčšia ukrajinská súkromná energetická spoločnosť DTEK po útokoch ohlásila núdzové prerušenie dodávok elektriny.

Na energetické zariadenia útočilo Rusko aj v západoukrajinskej Ľvovskej oblasti, uviedol tamojší gubernátor Maksym Kozyckyj. Výpadky elektriny podľa neho postihli oblastnú metropolu Ľvov i ďalšie časti územia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet