Na hlavný obsah

Britka svoje 102. narodeniny oslávila na nebi. Ako darček si dopriala adrenalínový zoskok padákom

Stala sa tak najstaršou skokankou v Británii.

Žena v Británii pri príležitosti svojich 102. narodenín absolvovala v nedeľu (25. 8.) skok padákom a stala sa tak najstaršou skokankou v krajine. Jej cieľom bolo zároveň vyzbierať peniaze pre tri organizácie, ktoré chcela podporiť. „Misia splnená,“ vyhlásila. Informoval o tom zahraničný spravodajský portál Skynews.

„Keď sa otvorili dvere (lietadla), pomyslela som si, že už nemôžem nič urobiť alebo povedať. Iba skočiť,“ povedala po zoskoku 102-ročná Britka Manette Baillieová pre Skynews. Dodala, že si spomína iba na to, ako jej vyleteli nohy a zvyšok bol rozmazaný, pretože zavrela oči.

Žena skočila padákom v deň svojich 102. narodenín. Zdroj: AP/Sky

„Misia splnená,“ vyhlásila. Podarilo sa jej vyzbierať 9-tisíc libier (približne 10 600 eur) pre anglickú leteckú ambulantnú službu, pre charitatívnu organizáciu zaoberajúcu sa ľuďmi s motorickou neurónovou chorobou a pre spoločenský klub Benhall Village Hall.

Nie je to prvýkrát, čo si žena vo vysokom veku dopriala adrenalínový zážitok. Na jej 100. narodeniny si Baillieová vyskúšala jazdu na pretekárskom aute Ferrari v rýchlosti 209 kilometrov za hodinu na pretekárskom okruhu Silverstone.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet