Na hlavný obsah

Aj štvrtý jesenný deň bude horúci. V týchto okresoch platí druhý najvyšší stupeň výstrahy

Teploty môžu dosiahnuť až 35 stupňov.

Aj štvrtý jesenný deň bude horúci. V týchto okresoch platí druhý najvyšší stupeň výstrahy
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Séria teplých jesenných dní pokračuje aj v stredu (4. 9.). Horúce počasie so sebou vo viacerých okresoch môže priniesť teplotu 35 stupňov. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy prvého aj druhého stupňa, informuje na svojom webe.

Druhý najvyšší stupeň výstrahy pred vysokými teplotami sa prevažne týka okresov na juhozápade krajiny, ale aj časti stredného Slovenska. V týchto dokopy 23 okresoch sa môže teplota medzi 13.00 h a 18.00 h vyšplhať na 35 stupňov.

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ píše SHMÚ vo výstrahe.

Výstrahy pred vysokými teplotami v stredu 4. septembra.
Výstrahy pred vysokými teplotami v stredu 4. septembra.Foto: SHMÚ

Najnižšie varovanie pred vysokými teplotami sa týka okresov na západe, juhu stredného aj východného Slovenska. V týchto 16 okresoch môže teplota dosiahnuť 33 až 34 stupňov, a to medzi 13.00 h a 18.00 h.

Podľa meteorológov tieto teploty vzduchu sú v danom období zvyčajné. No predstavujú riziko zaťaženia organizmu u niektorých osôb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko