Na hlavný obsah

Ronaldo nad koncom reprezentačnej kariéry neuvažuje: Som ešte viac motivovaný ako predtým

S Portugalskom chce opäť vyhrať Ligu národov.

Ronaldo nad koncom reprezentačnej kariéry neuvažuje: Som ešte viac motivovaný ako predtým
Na snímke Portugalčan Cristiano Ronaldo. Foto: TASR/AP

Počas leta oznámili ukončenie reprezentačnej kariéry viaceré dlhoročné hviezdy svetového futbalu ako napríklad Toni Kroos, Luis Suárez či Manuel Neuer. Portugalec Cristiano Ronaldo ich však v najbližšom období nasledovať nebude.

Rodák z Madeiry to povedal v rozhovore pre americkú televíziu ESPN. „Nikdy mi nenapadlo, že by som mal odísť z reprezentácie. Práve naopak, som ešte viac motivovaný ako predtým a chcem s Portugalskom vyhrať Ligu národov. Už sme ju raz vyhrali a chceme to zopakovať,“ uviedol Ronaldo.

Ronaldo cíti podporu trénera Martíneza

Portugalci vo štvrtok (5. 9.) nastúpia v novej edícii Lige národov proti Chorvátom a v nedeľu (8. 9.) sa stretnú so Škótmi. Ronaldo vysvetlil, že dohady o jeho možnom konci v národnom mužstve prinášajú akurát médiá.

On sám vraj cíti dôveru trénera Roberta Martíneza. „Hovoril, že naďalej som prínosom pre národný tím. Ak tomu tak už nebude, budem prvý, kto sa zbalí a odíde. Ale pôjdem s čistým svedomím, pretože viem, kto som, čo chcem a čo si môžem dovoliť,“ dodala ikona, ktorá si reprezentačný dres obliekla v 212 dueloch.

Kritikou sa nezaoberá

„CR7-ičke“ uplynulý európsky šampionát v Nemecku nevyšiel podľa predstáv a počas turnaja i po ňom čelil výraznej dávky kritiky.

„Kritika je skvelá, pretože ak neexistuje, nedochádza k pokroku. Vždy to tak bolo. Zmení sa to niekedy? Nezmení. Snažím sa teda ísť svojou cestou, byť čo najprofesionálnejší, pomáhať svojou profesionalitou, gólmi, asistenciami, disciplínou a ísť príkladom. Futbal je predsa oveľa viac než len dobre hrať alebo dať gól,“ vyhlásil útočník, ktorý si aktuálne oblieka dres saudskoarabského klubu Al-Nassr.

Mnohí kritici podľa neho nikdy neboli vo futbalovej šatni. „Často sa smejem, že to je to isté, ako keby som mal ja hodnotiť F1-tku. Neviem nič o pneumatikách, diskoch alebo hmotnosti auta… Je to však normálne, a preto je pre mňa kritika dobrá a byť jej súčasťou nie je žiadny problém,“ uzavrel Ronaldo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport