Na hlavný obsah

Slovenské tenistky si v rebríčku WTA pohoršili: Najvyššie postavená Schmiedlová takmer vypadla z elitnej stovky

Medzi mužmi Slovensko nemá zastúpenie v najlepšej stovke.

Slovenské tenistky si v rebríčku WTA pohoršili: Najvyššie postavená Schmiedlová takmer vypadla z elitnej stovky
Anna Karolína Schmiedlová počas prvého kola dvojhry US Open, Foto: TASR/AP

Poľská tenistka Iga Swiateková si naďalej drží post svetovej jednotky rebríčka WTA. Druhá Bieloruska Arina Sabalenková sa jej však priblížila po zisku titulu na záverečnom grandslamovom podujatí sezóny US Open. Na tretie miesto sa posunula jej finálová súperka Američanka Jessica Pegulová.

Ďalšia Američanka Cori Gauffová neobhájila titul a klesla na šiestu priečku. Jej krajanka Emma Navarrová sa dostala prvýkrát do prvej desiatky. Vďaka semifinálovej účasti vo Flushing Meadows poskočila z dvanásteho na ôsme miesto.

Najlepšou Slovenkou je aj naďalej Anna Karolína Schmiedlová, ktorá klesla o jedenásť pozícii na 98. priečku. V druhej stovke je Rebecca Šramková, pohoršila si o dvadsaťtri miest a je na 136. pozícii. Viktórii Hrunčákovej patrí 237. miesto.

Djokovič mimo top 3

Taliansky tenista Jannik Sinner zvýšil náskok na čele rebríčka ATP. Po zisku titulu na záverečnom grandslamovom podujatí sezóny US Open sa zároveň priblížil k tomu, že môže uzavrieť kalendárny rok 2024 ako svetová jednotka.

Druhý je Nemec Alexander Zverev, ktorý stráca na Taliana 4105 bodov. Na tretej priečke zostal Carlos Alcaraz zo Španielska.

Srb Novak Djokovič neobhájil titul, keď prekvapujúco vypadol už v treťom kole a klesol na štvrté miesto. Američan Taylor Fritz vďaka finálovej účasti poskočil o päť pozícii a patrí mu siedma priečka.

Najlepší slovenský singlista Jozef Kovalík si polepšil o jedno miesto a figuruje na 113. pozícii. Lukášovi Kleinovi patrí 127. priečka.

tenis

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport