Na hlavný obsah

Slováka Timoteja Malovca sledujú skauti z NBA. Má obrovský potenciál, vraví srbský expert

Slovák aktuálne pôsobí v srbskom klube KK Mega z Belehradu.

Slováka Timoteja Malovca sledujú skauti z NBA. Má obrovský potenciál, vraví srbský expert
Na snímke vpravo Timotej Malovec. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenský basketbalista Timotej Malovec má obrovský potenciál dostať sa do zámorskej NBA. Tvrdí to známy basketbalový expert Srdjan Todorovič zo srbského webu Telegraf.rs.

„Bolo by naozaj skvelé vidieť ho budúci rok medzi draftovanými hráčmi. Nevylučujem to, pretože má obrovský potenciál,“ povedal Todorovič v rozhovore pre sportnet.sk, ktorý v plnom rozsahu priniesol oficiálny web Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA). Dodal tiež, že záleží iba na hráčovi, do akej miery bude v sezóne 2024/2025 pracovať na svojom zlepšení.

Agent ho z tohtoročného draftu stiahol

Dvadsaťročný Bratislavčan začína svoju druhú sezónu v srbskom klube KK Mega z Belehradu, ktorý sa v posledných rokoch zviditeľnil vysokým počtom draftovaných hráčov do NBA.

Malovec mohol byť súčasťou už tohtoročného draftu, no jeho agent Miško Ražnatovič, ktorý stojí za úspechmi možno najlepšieho basketbalistu súčasnosti Nikolu Jokiča, sa ho rozhodol stiahnuť.

„Myslím si, že to bolo dobré rozhodnutie, keďže Mega postupuje krok za krokom, pokiaľ ide o zlepšovanie hráčov z roka na rok. Môžete si všimnúť, koľko z nich v minulosti urobilo to isté, vrátili sa o rok neskôr a následne boli draftovaní,“ poznamenal Todorovič.

Uviedol aj to, že ďalší rok v Srbsku môže Malovcovi v napredovaní iba pomôcť: „Odohrá viac zápasov proti tímom, ktoré budú hrať aj v Eurolige, ako sú Partizan či Crvena zvezda. Potom sú tu dva tímy z EuroCupu – Cedevita Olimpija a Budučnost Podgorica a dvaja účastníci Ligy majstrov FMP Belehrad a bosnianska Igokea. S ohľadom na to, získa oveľa viac skúseností a bude lepšie pripravený na to, čo príde. Je tiež potrebné poznamenať, že mnoho skautov z tímov NBA prichádza výlučne na zápasy KK Mega, takže to tiež ponecháva veľa priestoru na to, aby Timotej niekoho upútal.“

Todorovič si myslí, že ak by Malovec nebol draftovaný do NBA, má na to, aby skončil v niektorom z kvalitných tímov z EuroCupu alebo Euroligy.

„O tom som presvedčený. Má talent na to, aby dosiahol na takúto úroveň v nasledujúcich rokoch. Ak bude pokračovať minimálne rovnakou cestou ako doteraz, určite si zahrá v niektorej z najväčších európskych klubových súťaží ako Eurolige, EuroCup či Liga majstrov. Taktiež si myslím, že Timotej bude veľmi dôležitou súčasťou slovenského národného tímu spolu s Vladimírom Brodzianským,“ skonštatoval Srdjan Todorovič.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport