Na hlavný obsah

Slovenský tréner Bohunický bol súčasťou kempu tímu NHL: Aj najlepších hráčov chcú stále posúvať dopredu

V minulosti sa pod jeho vedením pripravoval aj Andrej Sekera.

Slovenský tréner Bohunický bol súčasťou kempu tímu NHL: Aj najlepších hráčov chcú stále posúvať dopredu
Na snímke tréner zručnosti Peter Bohunický.

O necelý mesiac štartuje nový ročník NHL. V prípravnom kempe Anaheimu Ducks dohliadal v úvode septembra na hráčov aj slovenský tréner Peter Bohunický. Ten v minulosti spolupracoval aj s iným tímom z najlepšej ligy sveta – Floridou Panthers.

„Roky spolupracujem s reprezentantami a hráčmi NHL. Jedným z nich je aj Radko Gudas, s ktorým pracujem už štvrtú sezónu. Tým, že minulý rok podpísal zmluvu s Anaheimom na ďalšie dva roky, tak v rámci spolupráce za ním budem chodiť do Prahy alebo budeme spolu pracovať pred hlavným kempom,“ povedal Bohunický.

Päť týždňov pred začiatkom sa v tréningovom kempe pripravovali už aj najväčšie hviezdy káčerov.

„Viac-menej tam boli skoro všetci hráči. Z tých najväčších mien tam bol Trevor Zegras, Alex Killorn, Mason McTavish a ďalší chalani. Bol tam skoro celý tím,“ prezradil kouč.

Tréningy boli zamerané na korčuliarsku techniku, nácvik zručnosti jednotlivca a na tímové cvičenia. „Hráči sa pred hlavným kempom potrebujú dostať do tempa, potrebujú sa dostať do istoty, aby sa cítili dobre a boli čo najlepšie pripravení na hlavný kemp. Tréningy boli nachystané, ale taktiež sa konzultovali a dopĺňali podľa potreby hráčov,“ priblížil tréner zručností.

S Regendom sa nestretol

V kempe ešte chýbal slovenský reprezentant Pavol Regenda, ktorý po olympijskej kvalifikácii prišiel do Anaheimu neskôr.

„V kabíne mal, samozrejme, nachystané miesto, ale po skončení kvalifikácie sa potreboval ešte trocha dopripravovať na Slovensku a prichádzal až tesne po mojom odchode,“ uviedol.

Spolupracoval aj so Sekerom

V minulosti spolupracoval Peter Bohunický s Andrejom Sekerom, teraz s Marekom Hrivík či Samuelom Honzekom. Nedávno pripravoval aj hráčov Floridy, teraz káčerov z Kalifornie.

„V trénerskej kabíne sme sa potom už stretávali aj s asistentmi trénera. Spolu sme s niektorými konzultovali slabiny hráčov, nastavovali sme karty hráčov smerom do sezóny a na to, aby sme sa mohli developovať. Stále posúvajú hráčov dopredu a pracujú s nimi. Aj so Zegrasom, Killornom, teda s hráčmi, ktorí sú vo svojich tímoch špičky, hviezdy a vyhrali aj Stanley Cup. Stále sa ich snažia posúvať dopredu,“ vyzdvihol.

Trénerom brankárov v Anaheime je bývalý slovenský reprezentant Peter Budaj. „Stretli sme sa, debatovali sme, veľa vecí sme rozoberali. On mal za úlohu nachystať nejaké analýzy,“ uzavrel pre STVR Bohunický.

Téme sa vo večných Góloch – bodoch – sekundách venoval Tomáš Plavecký:

hokej

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport