Na hlavný obsah

Spoznali sme najnovších držiteľov cien Emmy, najviac ocenení si odniesol seriál Šogun

Najlepším komediálnym seriálom je Hacks.

Spoznali sme najnovších držiteľov cien Emmy, najviac ocenení si odniesol seriál Šogun
Seriál Šogun produkovaný televíznou stanicou FX zvíťazil v 18 z celkovo 25 nominovaných kategórií vrátane hlavnej ako najlepší dramatický seriál. Foto: TASR/AP

Historický seriál Šógun a komediálny seriál Hacks sa stali v nedeľu (15. 9.) večer v Los Angeles víťazmi 76. ročníka odovzdávania amerických televíznych cien Emmy. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a Reuters.

Seriál Šogun produkovaný televíznou stanicou FX zvíťazil v 18 z celkovo 25 nominovaných kategórií vrátane hlavnej ako najlepší dramatický seriál. Stal sa vôbec prvým víťazom tejto kategórie nakrúteným v inom ako anglickom jazyku.

Ide o pôvodnú adaptáciu románu Jamesa Clavella a odohráva sa v Japonsku v roku 1600 na prahu občianskej vojny. Seriál si odniesol aj ceny pre najlepšieho herca (Hirojuki Sanada) a herečku (Anna Sawai).

Pozrite si zábery z udeľovania „televíznych Oscarov“ Emmy:

Hacks porazil najväčšiu konkurenciu

Medzi komediálnymi seriálmi bodoval titul Hacks o legendárnej komičke Deborah Vanceovej (hrá ju Jean Smartová), ktorá si po desaťročia razí vlastnú cestu na komediálnej scéne, kde dominujú muži, žije prepychový život v honosnom sídle v Las Vegas a zároveň vedie úspešnú luxusnú značku. Majiteľ kasína, kde Deborah vystupuje, ju však chce nahradiť mladšími umelcami.

Seriál Hacks prekvapujúco porazil favorizovaného konkurenta The Bear: King of the Kitchen o mladom šéfkuchárovi so skúsenosťami z lepších reštaurácií, ktorý sa vracia do Chicaga, kde má viesť rodinnú predajňu sendvičov.

Ten napriek tomu získal 11 ocenení, medzi nimi pre herca v hlavnej úlohe Jeremyho Allena Whitea a herca vo vedľajšej úlohe Ebona Mosas-Bachracha. Liza Colónová-Zayasová bola navyše ocenená ako najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe v komediálnom seriáli, pričom porazila aj nominovanú držiteľku Oscara Meryl Streepovú.

Titul Baby Reindeer (Sobík) od Netflixu o stand up komikovi, ktorého prenasleduje fanúšička, sa stal najlepším miniseriálom.

Prestížne ceny Emmy, považované za „televíznych Oscarov“, udeľuje americká Akadémia televíznych umení a vied (ATAS) od roku 1949. Víťazov tento rok vybralo takmer 22-tisíc hercov, režisérov, producentov a ďalších členov ATAS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet