Na hlavný obsah

V Česku si povodne vyžiadali už tri obete, viacero ľudí je nezvestných

Živel napáchal rozsiahle škody.

V Česku si povodne vyžiadali už tri obete, viacero ľudí je nezvestných
Živel napáchal v Česku početné škody, hlásia aj prvú obeť. Foto: STVR

Počet obetí, ktoré si vyžiadali povodne v Česku, sa zvýšil na tri. Pribudli dvaja mŕtvi v Krnove. V pondelok (16. 9.) to na popoludňajšom brífingu oznámil riaditeľ polície v Moravsko-sliezskom kraji Tomáš Kužel. Všetky obete sú práve z tohto kraja, ktorý patrí k najviac zasiahnutým oblastiam.

„V Krnove sa dnes našli dve osoby, dvaja muži. Jeden muž bol v byte, ktorý bol úplne zatopený. Keď opadla voda, bola tam nájdená mŕtvola, a jeden muž bol nájdený v miestnom potoku,“ spresnil Kužel. Ďalšie dve osoby v kraji sú podľa neho ešte nezvestné. Celkom je však v ČR podľa ministra vnútra Víta Rakušana nezvestných minimálne sedem ľudí.

O prvej obeti informoval v pondelok ráno český policajný prezident Martin Vondrášek. Bola ňou žena, ktorá sa utopila v rieke Krasovka pri meste Bruntál. Podľa Kužela ju našli už nedeľu.

Niektorý z povodňových stupňov v Česku stále platí na 193 miestach, prvýkrát od soboty klesol ich počet pod 200. Extrémne ohrozenie je podľa stanice ČT24 v Děhylove v okrese Hlučín, tretí stupeň povodňovej aktivity dosahujú hladiny riek na dolných tokoch, napríklad Labe pri Ústí nad Labem či Orlica pri Hradci Králové. Rovnako sú na tom rieky v okolí Českých Budějovíc.

Situáciu v Českej republike podrobnejšie opísala v reportáži v relácii Aktuálne :24 spravodajkyňa Slovenskej televízie v Prahe Katarína Vítková:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet