Na hlavný obsah

Zadržali známeho repera Seana „Diddyho“ Combsa. Čelí sérii obvinení zo sexuálneho násilia

Od minulého roka naňho podalo žalobu viacero žien.

Zadržali známeho repera Seana „Diddyho“ Combsa. Čelí sérii obvinení zo sexuálneho násilia
Sean "Diddy" Combs. Foto: TASR/AP

Amerického rappera a hudobného producenta Seana Diddyho Combsa zadržali v pondelok (16. 9.) neskoro večer policajti na Manhattane, oznámila federálna prokuratúra. V utorok informovala, že 54-ročný Combs čelí okrem iného obvineniu z obchodovania s ľuďmi, či zo spiknutia za účelom vydierania. Informujú o tom agentúry AP a Reuters.

Už skôr na neho bolo podaných niekoľko žalôb týkajúcich sa sexuálneho napádania. Sám Combs všetky obvinenia odmieta.

V 14-stranovom obvinení sa píše, že Combs premenil svoje obchodné impérium na zločinný podnik. V ňom sa so svojimi spoločníkmi podieľal na obchodovaní s ľuďmi, nútenej práci a ďalších zločinoch. Rapper sa vraj vyhrážal ženám a nútil ich, aby „plnili jeho sexuálne túžby“, a tiež ich od roku 2009 opakovane bil, kopal do nich či po nich hádzal predmety.

V jednom konkrétnom prípade, ktorý bol zaznamenaný na videu, sa spevák v marci 2016 snažil podplatiť zamestnanca hotelovej bezpečnosti, ktorý chcel zakročiť, keď Combs hodil vázou po žene, ktorá sa od neho snažila odísť.

Navyše podľa obvinenia umelec ženám dával drogy a peniaze za ich účasť na sexuálnych aktivitách s mužmi poskytujúcimi sexuálne služby pri „vysoko organizovaných predstaveniach“.

Diddy obvinenia odmieta

Hudobníkov advokát Marc Agnifilo po zadržaní umelca vyhlásil, že rapperovi priaznivci „sú sklamaní rozhodnutím úradu štátneho žalobcu, ktorý pokračuje v tom, čo pokladáme za nespravodlivé prenasledovanie“. Zároveň zdôraznil, že jeho klient „spolupracuje pri vyšetrovaní“ a „teší sa na očistenie svojho mena pred súdom“.

Päťdesiatštyriročný trojnásobný držiteľ ceny Grammy všetky obvinenia odmieta. Jeho právnici predtým podané žaloby označili za „nechutné“ a „nepodložené“ pokusy dostať sa k peniazom.

Americkí federálni agenti v marci vykonali razie v domoch spojených so Seanom Diddym Combsom v Los Angeles a v Miami. Podľa amerického ministerstva pre vnútornú bezpečnosť (DHS) domové prehliadky súviseli s „prebiehajúcim vyšetrovaním“ v New Yorku, Los Angeles a Miami. Combs, predtým známy ako Puff Daddy, čelí viacerým občianskoprávnym žalobám, v ktorých je obviňovaný zo sexuálneho vykorisťovania, sexuálneho zneužívania a znásilnenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet