Na hlavný obsah

Moravčík načrtol, ako by mohol vyzerať zápas Slovana s Celticom: Súper im nedá ani sekundu pokoja na lopte

Slovan musí byť podľa Moravčíka bezchybný, aby si zo zápasu niečo odniesol.

Moravčík načrtol, ako by mohol vyzerať zápas Slovana s Celticom: Súper im nedá ani sekundu pokoja na lopte
Na archívnej snímke Ľubomír Moravčík. Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa bývalého slovenského reprezentanta Ľubomíra Moravčíka bude úvodný zápas Ligy majstrov na pôde glasgowského Celticu pre futbalistov Slovana Bratislava skvelá skúsenosť.

Stredopoliar, ktorý získal so škótskym klubom dva ligové tituly, favorizuje domácich a myslí si, že slovenského majstra čaká mimoriadne náročný duel.

„Pre hráčov Slovana bude skvelý pocit vybehnúť na takýto štadión, kde bude 60-tisíc fanúšikov. Mali by si to užiť, pretože pre každého hráča je to veľký zážitok. Hráči musia ísť do zápasu s cieľom, že odovzdajú absolútne maximum,“ uviedol Moravčík v rozhovore pre škótske periodikum Daily Record.

Slovan má skúsených hráčov

„Belasí“ si ako štvrtý klub zo Slovenska v novodobej histórii zaistili miestenku v hlavnej fáze najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže. V predkolách vyradili severomacedónsky tím FK Struga, slovinský NK Celje, cyperský APOEL i FC Midtjylland z Dánska. V hlavnej fáze ich už čakajú oveľa náročnejší súperi.

„Slovan sa musí pripraviť na to, že im Celtic nedá ani sekundu pokoja na lopte. Musia to zvládnuť fyzicky aj psychicky zároveň. Mužstvo však tvoria skúsení futbalisti a nie mladí chlapci,“ začal.

„Hráči ako Vladimír Weiss, Róbert Mak, Guram Kašia a Juraj Kucka už odohrali dostatok zápasov na veľkých turnajoch a sú dostatočne skúsení na to, aby dokázali udržať emócie na uzde. Možno sa im podarí všetkých prekvapiť a ukradnúť Celticu bod, ale bude to veľmi, veľmi ťažké,“ skonštatoval Moravčík.

Celtic má iba jedinú slabú stránku

Najlepší futbalista Československa za rok 1992 a slovenský futbalista dekády 1992-2002 vidí iba jedinú slabú stránku domácich: „Celtic nemá veľa vysokých hráčov a Slovan Bratislava má v tíme veľa dobrých hlavičkárov. ‚Belasí‘ musia zistiť, či je to oblasť, v ktorej môže byť Celtic zraniteľný. Celtic bude favorit a Slovan musí byť bezchybný, aby si zo zápasu niečo odniesol.“

„Mal som to šťastie, že som nedávno videl pohárový zápas Celticu proti Hibernianu naživo. Hibs mali veľa veľkých hráčov a myslím si, že Celticu spôsobili problémy. Domáci sú však dostatočne agresívni v útoku. Majú Daizena Maedu a Kjoga Furuhašiho a obaja sú veľmi rýchli. Stačí malé zaváhanie a dokážu to využiť. Majú aj veľa veľmi dobrých technických hráčov,“ uzavrel Moravčík.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport