Na hlavný obsah

V Čadci zaplavilo depo s autobusmi, musia ich skontrolovať. Cestujúcich vozia záložné vozidlá

Rieka Kysuca zaplavila v Čadci aj priemyselný areál.

V Čadci zaplavilo depo s autobusmi, musia ich skontrolovať. Cestujúcich vozia záložné vozidlá
Autobusy SAD Žilina - ilustračné foto. Foto: TASR/Daniel Stehlík

Voda zaplavila aj depo v Čadci. Parkovali tam autobusy žilinskej SAD. Budú ich musieť opraviť. Na trasách teraz premávajú záložné vozidlá.

Rieka Kysuca zaplavila v Čadci aj priemyselný areál, v ktorom parkovali autobusy Slovenskej autobusovej dopravy Žilina.

„Autobusy sa momentálne ťahajú do Žiliny, kde postupne dochádza ku vyčisteniu autobusov a následne budú prechádzať cez veľmi podrobnú technickú prehliadku a skúšky, aby ich mohli nasadiť na cesty,“ priblížila hovorkyňa SAD Žilina Ivana Strelcová.

Poškodené autobusy by chceli vrátiť do premávky do konca týždňa. „Dôležité je povedať, že vo vozidlách všeobecne – v autobusoch, v osobných autách, v nákladných autách – je veľmi veľa elektroniky. Tá je, samozrejme, vedená elektrickou kabelážou. Tam je ten najväčší kameň úrazu, takže prichádza k skratu,“ vysvetľuje redaktor relácie Pozor, zákruta! Roman Nadányi.

Situácii v depe Čadca sa v Správach z regiónov venoval redaktor Martin Do:

Napriek tomu, že dopravný podnik nateraz prišiel o 14 autobusov, obnoviť dokázali takmer všetky spoje.

„Sme veľký závod, ktorý má viac vozidiel. Zo širokého-ďalekého okolia sme posťahovali všetky zálohové a náhradné vozidlá, ktoré sme mali. Podarilo sa nám hneď prvý deň zabezpečiť kompletné služby mestskej hromadnej dopravy aj prímestskej dopravy a to v súlade s cestovným poriadkom,“ uviedla Strelcová.

„Jediné obmedzenie spojov je na linke Čadca- Jablunkov – Návsí. Ale je to spôsobené tým, že celé to územie Ostravy a Olomouca je pod vodou a rovnako je obmedzená aj vlaková doprava,“ skonštatovala riaditeľka Odboru dopravy ŽSK Gabriela Tisoňová.

Aké škody spôsobili záplavy na majetku dopravcu zatiaľ známe nie je. Plánujú to však riešiť ako poistnú udalosť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny