Na hlavný obsah

Výrazný posun v rebríčku WTA: Šramková sa stala novou slovenskou jednotkou. Schmiedlová mimo top 100

Mužskou jednotkou vo dvojhre je Lukáš Klein.

Výrazný posun v rebríčku WTA: Šramková sa stala novou slovenskou jednotkou. Schmiedlová mimo top 100
Na snímke slovenská tenistka Rebecca Šramková. Foto: SITA/AP

Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa vďaka zisku prvého titulu posunula vo svetovom rebríčku WTA na 61. priečku, čo jej nové singlové maximum. Po životnom úspechu, keď triumfovala vo finále turnaja 250 v thajskom meste Hua Hin, si polepšila o 41 miest.

Post svetovej jednotky si naďalej drží Poľka Iga Swiateková, ktorá vedie pred Bieloruskou Arinou Sabalenkovou a Američankou Jessicou Pegulovou.

Pre dvadsaťsedemročnú Šramkovú to bolo druhé singlové finále v priebehu siedmich dní. V tuniskom Monastire prehrala v súboji o cennú trofej s Britkou Sonay Kartalovou. V prvom kole turnaja v Hua Hine vyradila domácu kvalifikantku Mananchayu Sawangkaewovú.

Potom v osemfinále zdolala štvrtú nasadenú Poľku Magdu Linetteovú a o deň na to aj Janu Fettovú z Chorvátska. Bez problémov si poradila v semifinále so Slovinkou Tamarou Zidanšekovou.

Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza na rozdiel od Monastiru zvládla v Thajsku aj poslednú prekážku, keď vo finále uspela proti Nemke Laure Siegemundovej.

Schmiedlová vypadla z najlepšej stovky

Šramková sa stala novou slovenskou jednotkou, na poste nahradila Annu Karolínu Schmiedlovú. Tá vypadla z najlepšej stovky, klesla o deväť pozícií na 109. priečku. V rebríčku klesla o 39 miest aj Viktória Hrunčáková, patrí jej 272. pozícia.

Z top desiatky vypadla Grékyňa Maria Sakkariová. Danielle Collinsová z USA sa posunula na deviate miesto a medzi elitu sa vrátila Češka Barbora Krejčíková. Úradujúcej víťazke Wimbledonu patrí desiata priečka.

Medzi mužmi vedie suverénny Sinner

Taliansky tenista Jannik Sinner je naďalej suverénne na čele rebríčka ATP. Na svojom konte má 11.180 bodov a vedie s viac ako štvortisícovým náskokom pred druhým Nemom Alexandrom Zverevom. Na tretej priečke zostal Carlos Alcaraz zo Španielska. V elitnej desiatke nedošlo k zmene poradia.

Slovenskou singlovou jednotkou je Lukáš Klein, ktorý na turnaji v čínskom Čcheng-tu postúpil do druhého kola a v rebríčku sa posunul o päť priečok na 122. miesto.

Hneď za ním je Jozef Kovalík, ktorý klesol o šesť pozícií. Martin Kližan s Alexom Molčanom si mierne polepšili, prvý menovaný je na 311. priečke, Molčanovi patrí 329. pozícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport