Na hlavný obsah

Muž, ktorý pri Kútoch zrazil mladíka, utopil auto v jazere. Polícia našla vozidlo aj páchateľa

Páchateľ počas nehody nebol v aute sám.

Muž, ktorý pri Kútoch zrazil mladíka, utopil auto v jazere. Polícia našla vozidlo aj páchateľa
Hasiči s policajtmi vytiahli z jazera auto, ktorého sa chcel zbaviť páchateľ. Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Polícia vytiahla z jazera pri obci Borský Svätý Jur auto páchateľa, ktorý v nedeľu (22. 9.) na ceste pri obci Kúty zrazil 21-ročného chodca a z miesta nehody ušiel. Mladík zrážku s autom neprežil. Informovala o tom trnavská krajská polícia na sociálnej sieti.

Podľa policajného vyšetrovania mal vodič najprv ukryť auto v jednej z obcí v Okrese Malacky a neskôr sa ho snažil zbaviť v jazere, odkiaľ ho vytiahli policajti v spolupráci s hasičmi.

„Náročnou operatívno-pátracou činnosťou a analýzou množstva kamerových záznamov sa im podarilo zistiť, kde sa auto nachádza a kto ho mal v čase skutku šoférovať,“ informovala polícia.

Policajtom sa krátko na to podarilo vypátrať aj vodiča. Ide o 50-ročného muža, ktorého už vyšetrovateľ obvinil z prečinu usmrtenia, neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom a z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Vodič totiž viedol vozidlo v čase, keď to mal zakázané súdom.

„Zároveň podal podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. V zmysle zákona môže obvinenému mužovi hroziť trest odňatia slobody až na päť rokov,“ dodala trnavská krajská polícia.

V aute sa počas dopravnej nehody nachádzala aj 29-ročná žena, ktorá čelí obvineniu z prečinu neposkytnutia pomoci spolupáchateľstvom. Hrozí jej tak trojročné väzenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny