Na hlavný obsah

Dopravné obmedzenia pri Strečne potrvajú až do októbra, dôvodom sú komplikácie spôsobené počasím

Práce realizujú na kilometrovom úseku.

Dopravné obmedzenia pri Strečne potrvajú až do októbra, dôvodom sú komplikácie spôsobené počasím
Uzavretá cesta I/18 pod Strečnom. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Sanačné práce na svahu nad cestou I/18 medzi Strečnom a Dubnou Skalou budú sprevádzať dopravné obmedzenia až do 6. októbra. Po štvrtkovom rokovaní krízového štábu na pôde Okresného úradu v Žiline o tom informovala hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Jana Lukáčová.

Pôvodne sa dopravné obmedzenia na ceste I/18 pod Strečnom mali skončiť 29. septembra. „Škrt cez rozpočet spôsobilo nepriaznivé počasie spojené so záplavami, keď na brale nebolo možné pracovať. Takisto nemohla byť zastavená doprava ani počas uplynulého víkendu, keď sa búral most v Banskej Bystrici,“ zdôvodnila predĺženie dopravných obmedzení Lukáčová.

Aktualizovaný plán dopravných obmedzení nepočíta s víkendovými úplnými uzáverami cesty I/18. „Do 6. októbra bude na kritickom úseku cesty doprava vedená v jednom jazdnom pruhu. Striedavo ju budú riadiť semafory od 7.00 do 17.00 h vrátane víkendov,“ upresnila hovorkyňa SSC.

Sanačné práce realizujú nad kilometrovým úsekom cesty. V budúcnosti chce SSC riešiť aj zvyšok brala nad cestou medzi Strečnom a Dubnou Skalou. „SSC bude pokračovať v inžiniersko-geologickom prieskume tohto brala a podľa výsledkov budeme postupovať ďalej. S najväčšou pravdepodobnosťou sa tento prieskum bude vykonávať na jar,“ dodala Lukáčová.

Sanácia nestabilného svahu na kilometrovom úseku cesty I/18 vedúcej Strečnianskou úžinou bude stáť približne 3,5 milióna eur. Dodávateľ sa zaviazal vykonať dohodnutý rozsah diela do konca novembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny