Na hlavný obsah

Rudolf Huliak vyzýva Luciu Plavákovú, aby sa ospravedlnila. Dotkla sa vraj istého okruhu voličov

KDH je za to, aby sa nominant SNS vzdal poslaneckého mandátu.

Rudolf Huliak vyzýva Luciu Plavákovú, aby sa ospravedlnila. Dotkla sa vraj istého okruhu voličov
Jozef Hajko (KDH) a Rudolf Huliak (SNS) v diskusnej relácii O 5 minút 12. Foto: STVR

Poslanec NR SR Rudolf Huliak (nom. SNS) sa v relácii O 5 minút 12 ospravedlnil „všetkým ženám“, ktorých sa jeho vulgárny výrok dotkol. Zároveň vyzval poslankyňu Luciu Plavákovú (PS), aby sa ospravedlnila za svoje výroky o tom, že plod nemá právo na život.

“Dotkla sa istého okruhu voličov. Pre mňa je počatý život posvätný, daný Bohom. Budem zastávať tieto názory akýmkoľvek spôsobom,“ dodal. Huliak povedal, že v deň, keď sa urážlivo vyjadril o svojej kolegyni, sa vyjadril expresívne aj preto, lebo mu „zomrel najlepší kamarát z detstva“.

Poslanec Jozef Hajko (KDH) v tejto súvislosti kritizuje „otváranie tém nasilu“. “KDH tu je 30 rokov a hodnoty nemení. Sme za ochranu života od počatia, ale to, čo robíte vy a váš predseda, to je niečo úplne iné,“ reagoval na slová Huliaka.

Myslí si, že je to zástupná téma, ktorá sa nafúkla, pretože Slovensko má problém a občania budú niesť záťaž za to, že “budú musieť budúci rok zaplatiť skoro tri miliardy eur, pretože im to niekto vypočítal“.

Reportáž z relácie O 5 minút 12 do Správ pripravila redaktorka Emília Tóth Lengyelová:

KDH má podľa Hajka v týmto témach jasno. “Ten výraz patrí do ríše zvierat, to nie je slušné. Povedali sme vám to ako opoziční poslanci, povedali to aj biskupi. Vy ste kresťan, musíte načúvať týmto hlasom. Sme zásadne preto takémuto spôsobu komunikácie. Polarizuje to spoločnosť,“ vyjadril sa.

KDH je za to, aby sa nominant SNS vzdal poslaneckého mandátu. “Nemám svoj mandát za čo pokladať. Svedomie mám čisté a dobre spávam. Ostanem aj predsedom výboru. Ja sa vinný necítim,“ povedal Huliak.

Nezhody v koalícii

Poslanci diskutovali aj o sporoch vo vládnej koalícii a konsolidačných opatreniach. Huliak prezradil, že vo vnútri koalície sú isté názorové nezhody. “Pán Danko nie je môj predseda. Ja som predsedom nezávislej strany Národná koalícia. To, že sme na spoločnej kandidátke SNS, ešte neznamená, že Danko rozpráva aj za nás,“ vyhlásil.

Reláciu si môžete vypočuť aj vo forme podcastu:

“Ak by nešlo v tomto prípade o občana, ktorý má obrovskú záťaž z hľadiska konsolidácie verejných financií, tak by som sa možno aj pousmial nad tým, čo sa deje vo vládnej koalícii. Sú to ich problémy. Parlament ide na krízový režim,“ uviedol Hajko.

Každý koaličná strana sa podľa neho snaží osloviť svojich voličov. “Smer sa snaží osloviť dôchodcov. V Hlase hovoria o minimálnej mzde, tak mieria na zamestnancov. SNS na malých podnikateľov. Vo vnútri vládnej koalície sa vytvára triedenie ľudí na určité kategórie, to je veľmi nebezpečná vec, je to vnášanie nepokoja do spoločnosti,“ dodal poslanec KDH.

“My tú vládu určite nerozbijeme. Urobíme všetko pre to, aby sme sa nemuseli hanbiť svojim voličom pozrieť do očí,“ povedal Huliak.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko