Na hlavný obsah

Unikátny biznis model: Španiel si zarába ako profesionálny ničiteľ svadobných obradov

Pracovný diár má plný celoročne.

Unikátny biznis model: Španiel si zarába ako profesionálny ničiteľ svadobných obradov
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Niektorí z nás možno strávili práve uplynulý víkend na svadbe či už svojej vlastnej, alebo na nej figurovali ako hostia. Mladomanželia dúfajú, že im vzťah vydrží na vždy, no nie všetci.

Niektorí ženísi či nevesty sa v hodine dvanástej rozhodnú z uzavretia vycúvať, a to pomerne netradičným spôsobom. Jednoducho si najmú profesionálneho ničiteľa svadieb, všimol si britský denník Independent.

Španielovi s netradičným svadobným biznis modelom sa v relácii Dobré ráno, Slovensko v Rádiu Slovensko venovala redaktorka Anna Síposová:

Netradičné podnikanie španiela Ernesta Reinaresa Vareyho sa pritom pôvodne začalo ako vtip, ktorý sa tváril ako inzerát. Po čase mu začali chodiť prvé ponuky a dnes je jeho pracovný diár plný až takmer do konca roka.

„Ak máte pochybnosti alebo sa nechcete vydávať a neviete, ako to odmietnuť, vznesiem proti vášmu sobášu námietku. Stačí mi oznámiť miesto, dátum a čas a ja sa tam uprostred obradu objavím s tým, že som veľká láska vášho života, a odídeme spolu ruka v ruke,“ stálo v inzeráte.

Hoci sa podľa jeho znenia môže zdať, že cieľovou skupinou sú iba nevesty, Varea tvrdí, že zo svadobných ťažkostí pomôže aj ženíchom.

Za prekazenú svadbu si účtuje 500 eur. Ale v cenníku má aj doplnkové služby, napríklad, že sa od rodinných príslušníkov nechá sfackovať. Každá facka vyjde klienta na ďalších 50 eur. Hoci toto netradičné podnikanie pôsobí rozporuplne, pre časť ľudí ide o schodnejší scenár a radšej zaplatia za niečo, čo by mohli vyriešiť sami a zadarmo.

Independent si myslí, že to súvisí i s tým, že pasáže, pri ktorých je pri svadobnom obrade možné vzniesť námietky, sa aj pri cirkevných svadbách, čoraz častejšie vynechávajú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet