Na hlavný obsah

M. Kolíková navrhuje disciplinárne konanie voči R. Huliakovi za výroky, v ktorých ju spája s úmrtím M. Lučanského

Chce, aby sa nimi zaoberal mandátový výbor.

M. Kolíková navrhuje disciplinárne konanie voči R. Huliakovi za výroky, v ktorých ju spája s úmrtím M. Lučanského
Zľava Rudolf Huliak a Mária Kolíková Foto: SITA/Milan Illík/koláž STVR

Opozičná poslankyňa parlamentu Mária Kolíková (SaS) odmieta výroky Rudolfa Huliaka (SNS) voči jej osobe v súvislosti s úmrtím bývalého policajného šéfa Milana Lučanského.

Chce, aby sa nimi zaoberal mandátový a imunitný výbor Národnej rady (NR) SR. Plánuje podať návrh na disciplinárne konanie voči Huliakovi. Apeluje na vyvodenie politickej zodpovednosti.

„Navrhujem mandátovému a imunitnému výboru NR SR, aby začal disciplinárne konanie voči poslancovi Rudolfovi Huliakovi s odporúčaním, aby sa vzdal mandátu poslanca NR SR. Musí tu byť jasná čiara, ktorú by mala v prvom rade urobiť NR SR. Iba tak tu môže byť férový politický boj,“ poznamenala.

Voči výrokom Huliaka, ktorý ju spájal s úmrtím Lučanského, sa Kolíková ohradila. „Preukázalo sa a právoplatne sa skončilo celé vyšetrovanie o tragickom úmrtí gen. Lučanského. A to so záverom, že došlo ku tragickému úmrtiu bez cudzieho zavinenia,“ podotkla.

Tvrdenia poslanca označila za hrubú lož. Hovorila aj o porušení poslaneckého sľubu. Zodpovednosť by mal Huliak podľa jej slov vyvodiť aj za výroky voči poslankyni Lucii Plavákovej (PS).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko