Na hlavný obsah

V Bangkoku zhorel školský autobus, ktorý prevážal školákov na výlet. O život prišlo 23 detí

V autobuse cestovalo 38 žiakov a šesť učiteľov.

V Bangkoku zhorel školský autobus, ktorý prevážal školákov na výlet. O život prišlo 23 detí
Záchranné zložky pri zhorenom autobuse. Foto: TASR/AP

Pri požiari školského autobusu na predmestí Bangkoku zahynulo 23 detí a traja učitelia, uviedla podľa miestneho denníka Bangkok Post thajská polícia. Záchranári previezli 19 preživších do nemocnice. Vo vozidle cestovalo 38 detí zo škôlky, základnej i strednej školy a šesť učiteľov.

Autobus viezol cestujúcich na výlet z centrálnej provincie Utaiwanie do mesta Ajutthaja a provincie Nontchaburí, keď začal horieť okolo poludnia miestneho času (7:00 SELČ) v provincii Patchumtchánie, na severnom predmestí hlavného mesta, oznámil thajský minister dopravy Surija Džungrungrengkkit.

Výprava predtým navštívila historický park v meste Ajutthaja. Išlo o jednodňový vzdelávací výlet.

Podľa ministra vnútra Anutina Čánvirakuna bol autobus stále príliš horúci na to, aby sa do neho mohli bezpečne dostať. Telá mŕtvych tak zostali vo vnútri autobusu hodiny po uhasení požiaru.

Vodič autobusu podľa ministra vnútra prežil, ale zrejme ušiel a zatiaľ sa ho nepodarilo nájsť. Záchranár na mieste uviedol, že požiar pravdepodobne vznikol po tom, ako explodovala jedna z pneumatík a vozidlo sa odrelo o cestné zvodidlá.

Premiérka krajiny Petongtán Šinavatrová na sociálnej sieti X vyjadrila sústrasť rodinám obetí a uviedla, že vláda uhradí liečebné výdavky zranených a odškodní rodiny obetí.

Na videách zverejnených na sociálnych sieťach bolo vidieť, ako celý autobus, ktorý stál na ceste, zachvátil požiar a valil sa z neho hustý čierny dym.

Záchranár na mieste uviedol, že požiar pravdepodobne vznikol po tom, ako praskla predná ľavá pneumatika a koleso začalo horieť. Vodič nad vozidlom stratil kontrolu a autobus narazil do zvodidiel. Plamene sa rýchlo rozšírili.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet