Na hlavný obsah

Lietadlu sa na talianskom letisku pri štarte vznietil motor, evakuovali všetkých 184 pasažierov

Podľa talianskych médií sa nikto nezranil.

Lietadlu sa na talianskom letisku pri štarte vznietil motor, evakuovali všetkých 184 pasažierov
Na snímke lietadlo spoločnosti Ryanair Foto: TASR/DPA

V juhotalianskom Brindisi vo štvrtok (3. 10.) začal lietadlu pri štarte horieť motor. Z paluby lietadla spoločnosti Ryanair evakulovali 184 pasažierov. Podľa talianskych médií nebol nikto zranený.

Pasažieri lietadlo opustili pomocou núdzových východov, zatiaľ čo záchranné zložky uhasili plamene. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa, píše agentúra APA.

Lietadlo sa chystalo odštartovať z prístavného mesta Brindisi smerom do severotalianskeho Turína. Vzletová a pristávacia dráha zostala niekoľko hodín uzavretá, až kým pracovníci neodstránili následky požiaru. Niekoľko letov museli odkloniť.

„Dnes ráno sa stal na letisku v Brindisi ďalší, v poradí už niekoľký incident, ktorého obeťou sa stalo lietadlo spoločnosti Ryanair,“ uviedol v reakcii na udalosť podpredseda výboru pre dopravu talianskej poslaneckej snemovne Andrea Caroppo.

„Požiadali sme preto o naliehavé vypočutie šéfa leteckého úradu vo výbore pre dopravu ohľadom bezpečnosti letov spoločnosti Ryanair, ktorá je vedúcou leteckou spoločnosťou v Taliansku, z hľadiska počtu cestujúcich,“ dodal.

Medzinárodné letisko v Bergame, asi 60 kilometrov západne od Milána, bolo v utorok uzavreté po tom, čo lietadlu spoločnosti Ryanair praskla pri pristátí pneumatika. Na palube lietadla, ktoré letelo z Barcelony, bolo 162 cestujúcich a šesť členov posádky. Podľa prevádzkovej spoločnosti Sacbo nebol nikto zranený.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet