Na hlavný obsah

Ľ. Blaha sa exministrovi J. Naďovi nemusí ospravedlniť za výroky o vlastizrade

Rozhodol o tom Mestský súd Bratislava IV.

Ľ. Blaha sa exministrovi J. Naďovi nemusí ospravedlniť za výroky o vlastizrade
Vľavo europoslanec Ľuboš Blaha, vpravo exminister obrany Jaroslav Naď. Foto: TASR/koláž STVR

Europoslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha sa exministrovi obrany a predsedovi strany Demokrati Jaroslavovi Naďovi nemusí za svoje výroky o tom, že je vlastizradcom, ospravedlniť.

Rozhodol o tom sudca Mestského súdu Bratislava IV Vladislav Pečík. Priamo na mieste situáciu mapoval redaktor STVR Timotej Pisch.

Súčasný europoslanec za Smer-SD Blaha v čase podpisu obrannej dohody s USA niekoľkokrát označil vtedajšieho ministra obrany za vlastizradcu a amerického agenta. Naď okrem ospravedlnenia žiadal od Blahu aj odškodné 100-tisíc eur.

„V tomto prípade ide o výrok politika voči politikovi, takže v tomto prípade má súd za to, že musí predovšetkým chrániť slobodu politickej diskusie,“ vysvetlil sudca Pečík.

„Pán sudca pri svojom výroku nevychádzal z reality. Preto sme aj s právnym zástupcom očakávali takýto výsledok už aj v zmysle jeho predbežného právneho názoru, ktorý sme v rámci záverečných rečí jednoznačne vyvrátili,“ uviedol Naď.

Téme konfliktu Ľ. Blahu a J. Naďa sa v Správach venoval redaktor Timotej Pisch:

„Som, samozrejme, spokojný s tým, že súd rozhodol v môj prospech a že pán bývalý minister Naď sa došiel vyplakať na súd a dočista prehral. Som zvedavý ako bude ďalej postupovať, či sa aspoň teraz zachová ako chlap. Poviem vám úprimne, že úplne spokojný budem až vtedy, keď Naď zaplatí za svoje zločiny,“ reagoval Blaha.

Rozsudok Mestského súdu Bratislava IV nie je právoplatný, Jaroslav Naď sa proti nemu odvolá. Vo veci tak bude rozhodovať bratislavský krajský súd.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko