Na hlavný obsah

R. Huliak vycítil slabiny A. Danka a snaží sa na tom politicky získať, myslí si politológ

Nezľahčoval by pnutie v poslaneckom klube SNS.

R. Huliak vycítil slabiny A. Danka a snaží sa na tom politicky získať, myslí si politológ
Na snímke zľava poslanec Národnej rady (NR) SR a líder mimoparlamentnej strany Národná koalícia/Nezávislí kandidáti Rudolf Huliak (SNS) a člen Národnej koalície a poslanec parlamentu Ivan Ševčík. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Politológ Marián Sekerák uviedol, že poslanec Rudolf Huliak vycítil slabiny predsedu SNS Andreja Danka a snaží sa na tom politicky získať.

„Pán Huliak zjavne cíti vietor v plachtách a pokúša sa vydobyť si politickú pozíciu na úkor Andreja Danka, čo je pochopiteľné a čo ide proti niekedy až nadmerným politickým ambíciám pána Danka,“ skonštatoval politológ.

Sekerák by určite nezľahčoval politické pnutie v klube SNS. Ak by odišli z klubu, pravdepodobne by sa stali nezaradenými poslancami. „Otázka bude, či aj naďalej budú podporovať vládnu väčšinu a ak áno, tak za akú cenu,“ myslí si politológ.

Ak by poslanecký klub SNS zanikol, bol by to podľa Sekeráka veľký problém pre Andreja Danka. „Pán premiér by to už nemohol bagatelizovať a prehliadať. Bol by to závažný problém pre stabilitu súčasnej vládnej koalície,“ doplnil.

Upozornil tiež, že už viackrát v minulých vládach Roberta Fica bola problémovým článkom práve SNS a jej ministerskí nominanti či stabilita poslaneckého klubu. Od hlasov klubu SNS podľa Sekeráka závisí stabilita celej vlády.

Pozrite si celý rozhovor s politológom Mariánom Sekerákom z relácie Aktuálne :24, v ktorom komentoval aktuálne politické dianie:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko