Na hlavný obsah

Tínedžera vo Francúzsku 50-krát bodli nožom a upálili. Prokurátor hovorí o bezprecedentnej brutalite

Ide vraj o prípad násilia spojeného s drogami.

Tínedžera vo Francúzsku 50-krát bodli nožom a upálili. Prokurátor hovorí o bezprecedentnej brutalite
Auto francúzskej polície. (Foto: Unsplash)

Pätnásťročného chlapca vo francúzskom meste Marseille 50-krát bodli nožom a upálili, čo bol zjavne prípad násilia spojeného s drogami, oznámila v nedeľu (6. 10.) tamojšia prokuratúra. Informovala o tom agentúra AFP.

Podľa prokurátora z Marseille Nicolasa Bessona tínedžera zavraždili v stredu. Prípad opísal ako „bezprecedentnú brutalitu“.

Detaily prípadu

Tínedžera najal 23-ročný väzeň na zastrašenie konkurenta, ktorému mal podpáliť dvere, uviedol prokurátor. Za tento skutok mu väzeň prisľúbil 2-tisíc eur. Chlapca však zazreli členovia gangu, ktorí ho opakovane bodli a následne upálili.

Ten istý väzeň naverboval aj inú osobu vo veku 14 rokov, aby zabila člena ďalšieho gangu, pričom jej sľúbil odmenu 50-tisíc eur. Maloletá osoba si najala 36-ročného vodiča, ktorý osobu nahneval a preto ho zabila, píše AFP.

Marseille, ktoré je druhým najväčším mestom Francúzska, je sužované násilím spájaným s drogami. Obete ale aj páchatelia takýchto činov sú podľa Bessona čoraz mladší.

V posledných rokoch sa v meste odohrávali boje o kontrolu nad vysoko výnosným drogovým trhom medzi rôznymi klanmi vrátane DZ mafie.

Počet vrážd súvisiacich s drogami v Marseille sa s najnovšími dvoma prípadmi zvýšil na 17, pričom v minulom roku bolo zabitých 49 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet