Na hlavný obsah

SNS kritizuje Z. Dolinkovú: Vo funkcii stratila celý rok a nepredložila žiadne riešenie

Strana ju vyzýva na stretnutie so zdravotníckymi odborármi.

SNS kritizuje Z. Dolinkovú: Vo funkcii stratila celý rok a nepredložila žiadne riešenie
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenská národná strana (SNS) vyzýva odchádzajúcu ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú (Hlas-SD), aby sa bezodkladne stretla s Lekárskym odborovým združením na čele s jeho predsedom Petrom Visolajským, ako aj so zástupcami iných odborových organizácií. Informovala o tom riaditeľka kancelárie predsedu SNS Zuzana Škopcová.

„Je nepredstaviteľné, ako za celý kalendárny rok nemala Zuzana Dolinková žiadne stretnutie s týmito predstaviteľmi, ktorých včera musel prijať prezident SR,“ vyhlásila Škopcová a dodala, že Dolinková zatiaľ zostáva vo funkcii, preto je povinná vypočuť si návrhy šetrenia peňazí v zdravotníctve.

V rezorte sa podľa nej zbytočne míňa pri nakupovaní liekov alebo pri pasportizácii zariadení CT.

Podľa SNS ministerka za rok vo funkcii nepredložila žiadne riešenie. „Zuzana Dolinková stratila vo funkcii ministerky zdravotníctva rok. Ak bude dlhodobo ignorovať názory stavovských organizácií, je plne zodpovedná ona, ako aj tí, ktorí ju nominovali, za to, v akom stave je zdravotníctvo,“ vyhlásila.

Škopcová zároveň uviedla, že vyhlásenie prezidenta SR Petra Pellegriniho „o vrátení konsolidačného balíčka“ berie na vedomie. Podotkla, že za škody na kapitálových trhoch ponesie v prípade nepodpísania legislatívy plnú zodpovednosť.

„Veríme, že prezident SR prestane s útokmi na vládu Roberta Fica (Smer-SD) a bude sa sústrediť na svoje protokolárne povinnosti a nebude nahrádzať prácu Zuzany Dolinkovej,“ dodala Škopcová.

Prezident v utorok (8. 10.) vyzval vládu SR na začatie rokovaní so zdravotníkmi k návrhu konsolidačných opatrení. Deklaroval, že od nich bude závisieť aj jeho prípadný podpis legislatívy.

Dolinková v utorok doručila prezidentovi svoju demisiu. Hlava štátu ju ešte neprijala. Avizovala, že tak urobí v momente, keď od predsedu vlády dostane návrh na jej nástupcu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko