Na hlavný obsah

Premiér Fico podal prezidentovi návrh na vymenovanie K. Šaška za nového ministra zdravotníctva

P. Pellegrini ho vymenuje vo štvrtok.

Premiér Fico podal prezidentovi návrh na vymenovanie K. Šaška za nového ministra zdravotníctva
Na snímke štátny tajomník ministerstva hospodárstva Kamil Šaško. Foto: TASR/Pavol Zachar

Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) po konzultáciách s predsedom Hlasu-SD Matúšom Šutajom Eštokom podáva prezidentovi SR Petrovi Pellegrinimu návrh na vymenovanie Kamila Šaška za člena vlády s poverením riadiť rezort zdravotníctva. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Vláda Šaška zároveň odvolala z postu štátneho tajomníka ministerstva hospodárstva. Meno jeho nástupcu zatiaľ nie je známe.

Prezidentský palác oznámil, že prezident prijme demisiu ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) a zároveň vymenuje Šaška za nového šéfa rezortu vo štvrtok (10. 10.) o 13.30 h.

Kandidátovi na nového ministra zdravotníctva Kamilovi Šaškovi sa v relácii Správy venovala redaktorka Veronika Čokinová:

„Trváme na tom, aby bola zdravotná starostlivosť aj napriek nutnému šetreniu prioritou číslo jedna. Hlas sa preto na túto pozíciu rozhodol nominovať človeka, ktorého úlohou bude nastaviť efektívny manažment a financovanie rezortu,“ napísal šéf Hlasu-SD skôr na sociálnej sieti.

“Kamil Šaško je uznávaný odborník s rozsiahlymi medzinárodnými skúsenosťami. V súčasnosti zastáva pozíciu štátneho tajomníka na ministerstve hospodárstva,“ dodal.

Poukázal na ekonomické a manažérske vzdelanie Šaška. Do funkcie podľa Šutaja Eštoka prinesie kombináciu strategického myslenia a praktických zručností. „S jeho jasnou víziou a dôrazom na efektívne riadenie si získal plnú dôveru Hlasu-SD, ako aj koaličných partnerov,“ doplnil.

Šutaj Eštok verí, že Šaško dokáže pokračovať v dôležitých projektoch, komunikovať so zdravotníkmi a priniesť riešenia, ktoré zabezpečia lepšie podmienky pre zdravotníkov. Aj kvalitnejšiu starostlivosť pre pacientov na Slovensku.

Odchádzajúca ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková oznámila svoj odchod z postu ešte minulý týždeň. Ako dôvod uviedla nesúhlas s prijatým konsolidačným balíkom a nedostatok podpory zo strany vlády pre prijímanie dôležitých rozhodnutí v oblasti zdravotníctva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko