Na hlavný obsah

Izraelská armáda zabila v utečeneckom tábore veliteľa Palestínskeho islamského džihádu

Pri útoku bola zabitá aj ďalšia osoba.

Izraelská armáda zabila v utečeneckom tábore veliteľa Palestínskeho islamského džihádu
Izraelskí vojaci na obrnených transportéroch. Foto: TASR/AP

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa skupiny Palestínsky islamský džihád v utečeneckom tábore Núr Šams ležiacom v strede Západného brehu Jordánu.

Vo svojom vyhlásení spresnila, že Muhammada Abdalláha „zlikvidovali“ vo štvrtok (10. 10.) po tom, čo izraelské lietadlo zaútočilo na spomínaný utečenecký tábor pri meste Túlkarm. Informovala o tom v piatok (11. 10.) agentúra AFP.

Muhammad Abdalláh sa stal veliteľom Iránom podporovanej militantnej skupiny v tábore po tom, čo jeho predchodcu Muhammada Džábira zabili v prestrelke koncom augusta, doplnila izraelská armáda.

Podľa Izraela bol Abdalláh zodpovedný za organizáciu aktivít skupiny vrátane „mnohých útokov“. Viní ho aj z nastražovania výbušnín proti izraelským jednotkám.

Pri útoku bola podľa izraelskej armády zabitá aj ďalšia osoba. Jej totožnosť nebola zverejnená, doplnil spravodajský web The Times of Israel (TOI).

Oficiálny spravodajský portál palestínskej samosprávy WAFA uviedol, že izraelskí vojaci sa po vojenskej operácii zmocnili tiel oboch zastrelených. Druhú obeť na webe WAFA označili za Awáda Umara z neďalekého mesta Bal’a.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet